Al eens over een gastouder van Gastouderland nagedacht?

Zo met het einde van 2014 in zicht, wordt in veel gezinnen met jonge kinderen de opvang tegen het licht gehouden. Steeds meer ouders vinden dé oplossing in opvang door gastouders. Deze opvang is flexibel, persoonlijk en ook nog eens voordeliger. Het is de moeite dus meer dan waard om eens bij Gastouderland te informeren naar de mogelijkheden.Het grote voordeel van een gastouder is dat zij flexibel is en dat er in deze kleinschalige vorm van opvang veel aandacht voor het kind is. Wie kiest voor de bemiddeling van Gastouderland, kiest voor kwaliteit. Dit landelijk geregistreerde bureau heeft 26 vestigingen in Nederland. Door deze registratie komen ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.  Gastouderland is in 2008 opgericht en bemiddelt tussen vraag- en gastouders. De consulent brengt de gastouder met de vraagouder in contact zodat er een juiste match ontstaat tussen gast- en vraagouder. Gastouderopvang biedt een perfecte mix van veiligheid en vertrouwdheid (de basis voor een goede ontwikkeling van jonge kinderen) en spelen met andere kinderen. Dit alles vindt plaats in een gezellige en huiselijke sfeer. Ouders en gastouders hebben bij Gastouderland altijd een vast contactpersoon. Dit waarborgt korte lijnen en persoonlijk contact met iemand die in de regio werkzaam is.

De administratie wordt bij opvang door een gastouder volledig verzorgd en Gastouderland zorgt ervoor dat de opvang voldoet aan de eisen van de Wet Kinderopvang. Alle gastouders zijn gediplomeerd en hebben een Kinder-EHBO certificaat. Daarnaast beschikken zij én eventuele huisgenoten boven 18 jaar over een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze kwaliteit staat voor Gastouderland boven alles. De gastouders van Gastouderland besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van het kind. Dat gebeurt onder meer met beloningskaarten: kaarten waarmee goed gedrag als zelf naar het toilet gaat door beloning gestimuleerd wordt. Daarnaast werkt Gastouderland met het Vroeg Voorschoolse Educatieprogramma Aap!; een programma dat eveneens de ontwikkeling van het kind op speelse wijze stimuleert.

Gastouderland maakt gastouderopvang professioneel en dat biedt voordelen voor zowel gast- als vraagouders én – niet geheel onbelangrijk – de kinderen. Neem voor meer informatie eens een kijkje op www.gastouderland.nl.

Lees ook:Als eens aan opvang door Gastouderland gedacht?
Lees ook:Gastouder moet per januari volgend jaar aan strenge eisen voldoen
Lees ook:Een op de vijf kinderen naar kinderopvang
Lees ook:Aap!, een uniek voorschools educatieprogramma voor gastouders
Lees ook:Aantal gastouders gehalveerd: 40.000 gezinnen zoeken andere oplossing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>