Kinderen veroorzaken meer ruzies ouders in zomermaanden

Mariet Lohman van de Nederlandse hulporganisatie Steunpunt Huiselijk Geweld doet in de krant Trouw een opmerkelijke oproep: hoort u de buren voor de zoveelste keer ruzie maken terwijl u in de tuin van het zomerweer geniet? Bel dan deze keer wél met het Steunpunt Huiselijk Geweld of met de politie. De kans is deze periode een stuk groter dat je iets hoort, want de drank vloeit in de zomermaanden altijd rijkelijk en daarbij zorgden de kinderen toch ook wel voor wat irritatie bij stellen. Juist in de zomertijd kunnen situaties snel escaleren, zegt Lohman. “Buren wachten vaak af. Maar huiselijk geweld gaat niet vanzelf over.” Uit Australisch onderzoek blijkt dat huiselijk geweld in de zomermaanden met 20 procent toeneemt en volgens Lohman stijgt ook in Nederland het aantal meldingen in deze periode. “Alcohol is vaak een oorzaak en in de zomer wordt meer gedronken. Daarbij hebben de kinderen vakantie, men zit elkaar op de lip.” Volgens Lohman zijn mensen meestal opgelucht als ze in contact komen met hulpverleners.

Lees ook:Jij vandaag al een klap van je kind gehad?
Lees ook:Opvanghuis voor mannen
Lees ook:Ouders van nu scoren weinig punten
Lees ook:Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat
Lees ook:50.000 kinderen de dupe; ook hulp aan daders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>