Met een Kindervoedingsparty vinden ouders zelf een wegwijs aan tafel

Voeding is hot, er gaat bijna geen dag voorbij of ons eten is in het nieuws;  superfoods, vleesschandalen,  kokosvet, rauwe voeding en bacteriedrankjes, het is dagelijkse kost. Maar wat is waar en wat niet? En is er eigenlijk wel een waarheid?  Zelf een antwoord vinden, dat is het doel van de kindervoedingsparty. Geen antwoord ingefluisterd door commercie of angst maar een antwoord passend binnen het gezin en binnen eigen mogelijkheden. Via de site www.kindervoedingsparty.nl  kan je samen met andere ouders, bij jou thuis een bijeenkomst organiseren. Door middel van discussie en gezond verstand vind je zelf antwoorden op de vragen die je hier stelt.  Een kindervoedingscoach (met voedingsachtergrond )begeleidt dit.  Een Kindervoedingsparty kan het algemene thema kind en voeding hebben, maar je kan ook kiezen voor een gespecialiseerd thema als voeding en zwangerschap, voeding en allergieën of biologische voeding.  Wordt het een goedkoop plofkippetje in de pan of kopen we dat duurdere scharrelkipje?  Krijgen we met die gezonde vetten uit vette vis niet ook veel ongezonds binnen? Moet ons Teuntje aan de vitaminepillen of dwingen we hem z’n groente op te eten? De verwarring voor ouders is groot de laatste tijd. Meer en meer organisaties claimen de wijsheid in pacht te hebben en geven (on)gevraagd advies. Maar wat is eigenlijk nog waar?

Vanaf vandaag kan je op een leuke manier ervoor zorgen dat je een antwoord op deze vragen krijgt. Zelf weer eigen baas in de keuken worden, en niet de fabrikant, of de ‘deskundige’.  Trommel een aantal vrienden, familieleden en/of buren op en meld je aan bij de Kindervoedingsparty, die samen met jou een datum plant en zorgt voor een kindervoedingscoach. Deze kindervoedingscoach (veelal diëtist of gewichtsconsulent, aangesloten bij de Kindervoedingsparty) begeleidt de bijeenkomst met behulp van “inspiratiekaarten”.

De kindervoedingsparty gaat uit van de visie:  “er zijn meerdere waarheden”.  Ouders kunnen hier zelf keuzes in maken. Dit doen ze door van andere ouders te leren en met elkaar te discussiëren. Zo nemen ouders de gezondheid van kinderen en gezin in eigen hand. Zij maken keuzes die passen en waar het gezin zich goed bij voelt en staan weer in hun eigen kracht.

Op een kindervoedingsparty bepaal je zelf het onderwerp en de vragen die er gesteld worden. Je krijgt onafhankelijke informatie (de Kindervoedingsparty is een ongebonden organisatie) en kritisch zijn mag.

Enthousiast geworden en zelf een Kindervoedingsparty organiseren? Kijk op www.kindervoedingsparty.nl

Lees ook:Hou je kinderen gezond en ga niet apart voor ze koken
Lees ook:Suzanne Rethans geeft met boek antwoord op het grote ‘Waarom?’
Lees ook:Online vragen stellen over zwanger zijn en direct advies krijgen
Lees ook:Website voor kinderen van gescheiden ouders gelanceerd
Lees ook:Ouders vinden lastige vragen van kinderen maar…lastig!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>