Kinderen van oudere vader lelijker…

Oudere vaders verwekken minder aantrekkelijke kinderen. Zo: dat zal je maar gezegd worden als je iets meer belegen aan het vaderschap bent begonnen. Onderzoekers stelden vast dat het sperma het DNA van de man minder correct kopieert naarmate de man ouder wordt. Kinderen van vaders van twintig jaar zijn tien procent aantrekkelijker dan kinderen van oudere mannen. Vorige week werd nog een studie gepubliceerd waaruit bleek dat kinderen met vaders ouder dan 45 jaar 3,5 keer meer gevaar lopen autisme en andere psychiatrische problemen te ontwikkelen.
Martin Fielder, antropoloog aan de universiteit van Wenen: “Om de zestien jaar verdubbelt het aantal mutaties. Een 20-jarige heeft 25 mutaties in zijn sperma, een man van 40 jaar heeft er al 40 en wanneer hij 56 wordt, verdubbelt dat nog eens”. “Het effect daarvan is zichtbaar: iemand met een vader van 22 is 5 tot 10 procent aantrekkelijker dan een kind met een vader van 40 en dat verschil wordt groter met de leeftijd van de vader”. Vrouwen van hun kant geven slechts een maximum van 15 genetische mutaties door aan hun kinderen, ongeacht de leeftijd van de moeder. Voor de studie, die is verschenen in het vakblad Nature, kregen zes vrouwen en zes mannen 4.018 foto’s te zien van 18- tot 20-jarige mannen en 4.416 foto’s van vrouwen uit dezelfde leeftijdsgroep. Ze moesten vervolgens hun aantrekkelijkheid quoteren. De jongeren met oudere vaders kregen consistent lagere quoteringen. Ze mogen dan minder aantrekkelijk zijn, kinderen van oudere vaders maken wel mooi kans hun leeftijdsgenoten met jongere vaders te overleven.
Professor Lee Smith, geneticus aan de universiteit van Edinburgh, verklaart in The Sunday Times dat ander onderzoek uitwees dat kinderen van oudere vaders langere telomeren hebben, de chromosoomuiteinden die in verband staan met een langere levensverwachting.

Lees ook:Tienermoeders hebben grotere kans op autistisch kind
Lees ook:Kinderen van oudere vaders vaker ADHD en verslavingen
Lees ook:Hoe ouder de man, hoe groter de kans op een minder slim kind
Lees ook:Hoe meer testosteron, hoe minder aandacht voor de kids
Lees ook:De complexe band tussen vaders en zonen…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen van oudere vader lelijker…

  1. AdVader

    jaja en vlees eten maakt agressief, al die postmoderne pseudologische onderzoekjes zijn geen wetenschap maar propaganda, a la diederick stapel, overigens, wetenschappers die atheïsme claimen zijn de titel onwaaardig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>