Kinderzitjes veiliger in de achteruitstand

Uit de jaarlijkse autokinderzitjes test van de Consumentenbond en haar Europese partners blijkt dat het het meest veilig is om je kind – tussen de 0-18kg – achteruit te laten kijken tijdens de autorit. De test die wordt uitgevoerd door de Consumentenbond is zwaarder dan wettelijk nodig, maar biedt meer inzichten. De Consumentenbond test niet alleen op frontale botsingen, maar ook op botsingen van opzij. Ook test de Consumentenbond niet alleen de bescherming tijdens botsingen, maar weegt ook de kans op onjuist gebruik mee. De zitjes die als beste – en als slechtste- uit de test naar voren zijn gekomen worden besproken in de nieuwe koopgids van de Consumentenbond : Beste Koop voor je Kind.Consumentenbond maakt zich al jaren hard voor het veilig vervoeren van kinderen in de auto en zij streeft ernaar kinderen zo lang mogelijk achteruitkijkend te vervoeren. Naar verwachting zullen er dit jaar nieuwe eisen voor kinderzitjes gaan gelden. De belangrijkste nieuwe eis is dat het achteruitkijkend vervoer tot een leeftijd van 15 maanden verplicht  stelt.
Naast de nieuwe eisen komt er binnenkort een nieuwe Europese klassenindeling gebaseerd op lengte van je kind.  Ook komt op de nieuwe autostoelen een label, dat aangeeft of er een Isofix-kinderzitje geplaatst kan worden.

Beste Koop voor je Kind

Bij de koop van een kinderzitje, maar ook veel andere kinderproducten, kom je voor lastige keuzes te staan. Het is fijn te weten dat een betrouwbare partner als de Consumentenbond je daarin de weg kan wijzen. De nieuwste koopgids Beste Koop voor je Kind kijkt prettig-kritisch naar de producten die je als jong gezin nodig hebt om je nieuwe leven in te richten; van autozitjes, kinderwagens en babyfoons, tot keukenapparaten, wasdrogers, (gezins)auto’s, luiers, voeding en speelgoed. Verder besteedt het magazine veel aandacht aan de veiligheid van producten en prijs-kwaliteitvergelijkingen, maar ook de befaamde ‘Beste Koop’ producttesten en doe-het-zelf-tips zullen niet ontbreken. Kortom, 116 pagina’s vol tips en informatie voor iedereen met opgroeiende kinderen.

Het magazine ligt vanaf nu in de winkel tegen de speciale introductieprijs van €3,95. Beste Koop voor je kind verschijnt twee maal per jaar, is in de losse verkoop verkrijgbaar en nu ook via de webwinkel van de Consumentenbond. Kijk voor meer informatie op www.consumentenbond.nl/kind

Lees ook:Lees ‘Beste Koop voor je kind’ van de consumentenbond
Lees ook:Babyvoeding: Laat je niet verleiden door valse claims
Lees ook:Zet de babyfoon minstens één meter van het bedje
Lees ook:Kindervitamines niet zonder risico’s!
Lees ook:Nieuw gratis magazine over vruchtbaarheidsproblemen: Uitgerekend Jij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>