De eerste app in Nederland voor het regelen van je oppas

Alle ouders zullen het beamen: het vinden van een oppas kan veel tijd in beslag nemen. Bellen, sms’en, mailen en weer bellen. Dankzij BBsit is dit verleden tijd. Met één druk op de knop stuurt een ouder via deze gratis app alle babysitters in zijn netwerk tegelijk een verzoek om op te passen. Het geautomatiseerde systeem zorgt ervoor dat zowel de ouder als de oppassen een bericht ontvangen zodra iemand heeft laten weten beschikbaar te zijn. Zo hoeft er dus ook niemand te worden afgebeld en scheelt ’t ouders veel georganiseer.
Micha Schipper, een van de bedenkers van BBsit: “Mijn broer en zus klaagden telkens weer over het gedoe rondom het regelen van een oppas. Ze zagen er zo tegenop dat ze soms zelfs feestjes en leuke uitjes lieten schieten omdat ze geen zin hadden in het gedoe. Met BBsit hopen we ouders weer wat waardevolle tijd terug te kunnen geven.”

Hoe werkt de app?
Om BBsit te gebruiken is een iPhone, iPad of computer nodig en een Facebook-account.
·       Download BBsit via de App Store van iTunes of bezoek de website.
·       Voeg (eenmalig) persoonlijke contacten toe via Facebook of door het invoeren van e-mailadressen.
·       Vul een datum en tijd in voor wanneer de oppas of BBsitter (zoals het in de app is genoemd) nodig is.
·       Selecteer het ‘first-come first-served’-systeem of de zelfkies-optie. Als er is gekozen voor het first-come first-served systeem, krijgt degene die het eerste reageert de klus. Als de zelfkies-functie is ingesteld, kan de ouder zelf kiezen uit de BBsitters die beschikbaar zijn.
·       Wacht op een reactie. De app brengt de gebruiker direct op de hoogte wanneer een BBsitter de klus accepteert of afwijst. Zodra er iemand is geboekt, krijgen de andere BBsitters hier bericht over.
·       Et voilà, de oppas is geregeld. Een kind kan de was doen!

De app is ontwikkeld door COZ Marketing, opgericht door Micha Schipper. COZ heeft veel ervaring met de ontwikkeling van (mobiele) applicaties, bijvoorbeeld voor het Joods Historisch Museum en voor de Vereniging Content Producenten. BBsit wordt voorlopig alleen gelanceerd in Nederland, maar er zijn al plannen voor Amerika. Voor meer informatie over de app: www.bbsit.com

Lees ook:Wie heeft de allerbeste oppas van het jaar? Nomineer hem of haar!
Lees ook:Hip in de VS: babyoppas voor rustige nachten
Lees ook:Ouders dumpen kids bij oppasservice met Koninginnedag
Lees ook:Vrouw zet oppaskindje op eBay – ‘voor het geld’
Lees ook:Het oppasboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>