Kinderen tweetalig opvoeden maakt ze scheper als oudjes

Wie van kleins af aan meerdere talen leert spreken, zal er op zijn zestigste veel scherpere hersenen aan overhouden. Doen dus, die kids van je vanaf hun geboorte blootstellen aan twee talen! Mijn vriend is enorm voor, maar ik twijfel. Ik vind namelijk dat je zelf echt goed twee talen moet spreken, voor je het aan je kind overbrengt. En nou spreekt hij wel vloeiend Engels, maar kom ik daar niet 100% uit. Dus…wat dan te doen?Senioren die vroeg in het leven meerdere talen konden spreken, blijken veel alerter en sneller te kunnen reageren op verschillende mentale testen. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van de faculteit geneeskunde aan de universiteit van Kentucky. Hersenscans toonden aan dat levenslange tweetaligheid tot gevolg heeft dat we onze hersenen veel efficiĆ«nter en sneller gebruiken. De bevindingen herbevestigen dat het regelmatig stimuleren van het brein belangrijk blijft op elke leeftijd. Het vlot kunnen wisselen tussen talen houdt de hersenen langer scherp. Of een extra taal leren op latere leeftijd ook een impact heeft, moet nog onderzocht worden.

Lees ook:Tweetalig opgevoede baby’s langer gevoelig voor vreemde woorden
Lees ook:Sneller leren op Ritalin
Lees ook:Tweetalig onderwijs goed voor hersenontwikkeling kids
Lees ook:Ook andere basisschoollessen mogen in Engels, Frans en Duits worden gegeven
Lees ook:Bijna alle Amerikaanse baby’s kijken tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>