Moeders blijven maar wat graag fulltime bij de kinders

Dag en nacht voor de kids zorgen: dat zouden veel moeders geen enkel probleem vinden. Want als hun financiële situatie het toe zou laten, bleef 75 procent van de Britse nieuwe moeders het liefst thuis om fulltime voor hun kroost te zorgen, zo blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureasu uSwitch onder 1008 vrouwen. Ik niet hoor! Ik geniet van mijn kinderen, maar ook ontzettend van mijn werk. Nee, ik hoor echt bij de overige 25%. Volgens deze studie verlangen steeds meer mensen weer naar het traditionele idee van een gezin: een kostwinnende vader en een moeder die fulltime voor de kinderen zorgt, zo meldt Daily Mail. Toch gaat het merendeel van de moeders na de geboorte van hun kind weer aan de slag omdat het financieel niet haalbaar is om thuis te blijven. Slechts twaalf procent van alle ondervraagden geeft aan wel te willen werken omdat het fulltime moederschap ze niet aanstaat en ze aan hun carrière willen werken. Dertien procent weet niet wat ze het liefste willen.

Lees ook:Parttime werkende moeders hebben gezondere kinderen
Lees ook:Trend; steeds meer mannen huisvader
Lees ook:Veel moeders gaan het liefst op vakantie zonder hun kinderen
Lees ook:In driekwart van de gezinnen werken beide ouders
Lees ook:VVD: gratis kinderopvang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>