Vrouwen blijvend slanker door geven borstvoeding

Onderzoek wijst uit dat borstvoeding op de lange termijn vrouwen slanker houdt dan moeders die géén borstvoeding hebben gegeven. Shit…baal ik even dat ik het niet gedaan heb! In het onderzoek aan de Universiteit van Oxford werden 740.000 Britse vrouwen ondervraagd tussen 1996 en 2001. De gemiddelde leeftijd was 58, en allen hadden de menopauze gehad. Ze kregen vragen over lengte, gewicht, kinderen, borstvoeding en andere data. De kinderloze vrouwen in het onderzoek hadden een gemiddeld BMI van 25.6, wat licht overgewicht betekent. Per kind neemt de kans op overgewicht toe, bleek uit de studie. Voor vrouwen met vier of meer kinderen was het gemiddelde BMI 27.2 Aanzienlijk meer dus! Onder de vrouwen die kinderen hadden, had 70 procent borstvoeding gegeven. De gemiddelde periode van borstvoeding was 7.7 maanden. Deze vrouwen hadden een lager BMI dan de vrouwen die geen borstvoeding hadden gegeven. De onderzoekers rekenden uit dat voor elke 6 maanden borstvoeding, het BMI van de vrouwen gemiddeld 1 procent minder was.
De onderzoekers berekenden dat een vrouw voor elke 6 maanden die ze borstvoeding geeft, bijna één kilo afvalt. Uit de cijfers van de studie blijkt dat borstvoeding geven vrouwen ook helpt om de kilo’s voorgoed weg te houden. Borstvoeding geven kost veel energie: experts hebben berekend dat het ongeveer 500 calorieën per dag kost. Dat is evenveel als een doorsnee fitness sessie.

Lees ook:‘Vrouwen geven te kort borstvoeding’
Lees ook:20% vrouwen zeer teleurgesteld over borstvoeding
Lees ook:Daarom stoppen moeders vroegtijdig met borstvoeding
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:Eenderde baby’s voor een jaar al obees…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>