Kids maken ouders niet gelukkiger

Een gezin stichten geeft meer zin aan het leven van ouders, maar maken hen niet gelukkiger, dat blijkt uit een Britse grootschalige enquête. Tja, wat moet ik daar nou over zeggen? Ik ben wel gelukkiger geworden door mij kinderen. Maar ik heb er ook een hoop stress bij gekregen!Dit is de eerste studie waarbij onderzoekers toegeven dat getrouwde mensen gelukkiger zijn dan wie ‘enkel’ samenwoont met zijn partner. Gescheiden partners blijken het ongelukkigst zijn. 80.000 Britten namen deel aan de enquête en beantwoordden vragen over hoe gelukkig ze de dag ervoor waren en hoeveel stress ze hadden. Het Britse rapport besluit: “Hoewel de aanwezigheid van kinderen je niet gelukkiger maakt of je dagelijkse gevoelens verbetert, geeft het zin en een doel aan je leven.”
Verrassend genoeg bleken mensen met kinderen niet gelukkiger of meer tevreden met hun leven te zijn. Twee of meerdere kinderen maken het gelukkigst. “Hoewel de aanwezigheid niet voor meer positieve gevoelens zorgt, is een gezin wel de moeite waard omdat het zin aan je leven geeft”, aldus het rapport.

Lees ook:Vaders kunnen dochters angstig maken
Lees ook:Enig kinderen duidelijk gelukkiger
Lees ook:Jouw tiener heeft meer stress dan jij!
Lees ook:Ouderschap maakt niet heel erg gelukkig
Lees ook:Blijf getrouwd: da’s het beste voor de kinderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>