Kraamergernissen: van kraamvrouw tot visite

Wat feitjes: Eén op de vier moeders ergert zich aan het feit dat kraamvisite altijd net wat te lang blijft hangen om de pasgeboren baby te bewonderen. Och, hoe bekend. Ik weet nog hoe mijn beste vriend maar liefst 4,5 uur bleef hangen en nog dacht mee te kunnen eten ook! Dat heb ik hem bij nummer twee wel uit zijn hoofd weten te praten.  Maar ook de visite is niet altijd even happy met het kraamgejoel. Zeker 9.2% van de visite blijkt te balen wanneer zij het kindje niet vast mogen houden en uitgebreid alle bevallingsfoto’s te zien krijgen (7.8%), zo blijkt uit een onderzoek van Babygiftcard.nl.
Het onderzoek werd gehouden onder ruim 12.000 zwangere vrouwen en moeders met kinderen tussen de 0 en 4 jaar is uitgevoerd zorgde voor een aantal opmerkelijke feiten. Zo vindt 40% van de ondervraagden dat een bezoekje niet langer dan een uur mag duren en worden moeders niet blij van kleertjes die het pasgeboren kindje de komende twee jaar nog lang niet aan kan. Beschuit met muisjes eten kunnen we gewoon blijven doen, slechts 2,3% ergerde zich aan dit ritueel.

Top 5 van de ergernissen van de moeders:

Kraamvisite die te lang blijven hangen

Bezoek dat onaangekondigd langskomt

Alle ongevraagde tips en adviezen

Visite dat zijn of haar handen niet wast voor de baby vast te houden

Bezoek dat veel te laat komt aanzetten

Top 5 van de irritaties van het kraambezoek:

Het pasgeboren kindje niet vast mogen houden

De foto’s van de bevalling die altijd worden laten zien

De aanwezigheid van anderen

Dat na een half uurtje het volgende bezoek op de stoep staat

Dat er voor hun neus borstvoeding wordt gegeven

Lees ook:Kersverse mama’s helemaal week van babygeur
Lees ook:Geef je kind niet te lang de fles!
Lees ook:Babyhuis Dordrecht opent na storm van kritiek deuren
Lees ook:Laat je baby alleen in het eigen bedje slapen!
Lees ook:Moeders praten hun kinderen massaal voedselallergie aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>