Vet! – boek over kinderen met overgewicht

Kinderen over obesitas: hoe kom je eraan, hoe kom je er vanaf? Inger Boxsem interviewde kinderen met overgewicht en van al die kinderen werden foto’s gemaakt. Het heeft geresulteerd in een boek waarmee we een kijkje in de wereld van overgewicht bij kinderen krijgen. Het aantal kinderen met overgewicht is in twintig jaar tijd verdubbeld. Ze lopen gezondheidsrisico’s, hebben minder zelfvertrouwen en worden vaker gepest. In Vet! komen deze kinderen aan het woord. Ze praten over gepest worden, het genot van een bak ijs, de gymles en hun hobby’s. Soms maken ze zich zorgen over hun overgewicht, soms doen hun ouders dat. Alle kinderen gingen de strijd aan met hun gewicht. Uit de rake en innemende portretten wordt duidelijk dat het obesitasprobleem veel complexer is dan te veel eten, en niet alleen opgelost wordt wanneer ouders wat vaker ‘nee’ zeggen.

Prijs: € 21,95 Bestel nu! (deze titel zal binnenkort verschijnen)

[ ISBN: 9789021550275 | 224 pagina's | 1 | Nederlands | 2011 ]

Lees ook:Dikke gepeste kinderen, zullen zelf ook eerder gaan pesten
Lees ook:Lijst met pesters Anass circuleert op internet
Lees ook:30% jongeren rookt wel eens
Lees ook:Lange kinderen vier keer zo vaak te dik
Lees ook:Democratie opheffen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vet! – boek over kinderen met overgewicht

  1. danielle

    ik heb dit boek gelezen en ik ben er erg van onder de indruk.
    ik vind het echt een aanrader als je meer wilt weten over kinderen met over gewicht. de personlijke verhalen van deze kinderen verbaasde mij want ik had niet gedacht dat het zo heftig zou zijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>