Leer je kind positief te denken

Kinderen van 5 zijn zoveel slimmer dan wij denken! Ze begrijpen namelijk al dat je je beter gaat voelen door positieve gedachten, zo blijkt uit onderzoek van Jacksonville University en de University of California.
Een groep van 90 kinderen van 5-10 jaar luisterde hiervoor naar zes geïllustreerde verhalen. Hierin voelden twee personages dezelfde emotie na een positieve of negatieve gebeurtenis of een gebeurtenis die gemengde gevoelens oproept. Na deze gebeurtenis had het ene personage een optimistische gedachte, het andere een negatieve. De onderzoekers beschreven mondeling de gedachten van de verschillende personages. Daarna vroegen ze de kinderen wat de personages zouden voelen en waarom.Kinderen van 5 jaar konden al voorspellen dat het optimistische personage met de positieve gedachten zich beter zou voelen dan het negatieve personage. Ze hadden het meeste inzicht in de situaties waarin de gebeurtenis gemengde gevoelens opriep. Hoe ouder de kinderen, hoe meer ze begrepen van het verband tussen optimisme en gevoel.
De kinderen vonden het lastig om te begrijpen hoe positieve gedachten je humeur kunnen verbeteren na een negatieve gebeurtenis, zoals vallen en je pijn doen. Hoe hoopvol en optimistisch de kinderen zelf waren, speelde een rol in hun vermogen om het positieve denken te snappen. De mening van hun ouders over het voordeel van positief denken was hierbij van groot belang.
Ouders kunnen dus hun kinderen positief leren denken. Hierin is een mooie taak voor ons weggelegd! Think positive parents!

Lees ook:Werkende mama’s gaan allemaal gebukt onder schuldgevoel
Lees ook:Kiekeboe-spelletje vader kent dramatisch einde… (filmpje)
Lees ook:Meisjes van drie willen vooral DUN zijn
Lees ook:Vroeggeboorte leidt niet tot problemen in de ouder-kind relatie
Lees ook:Disney verloot stem voor kind in nieuwe film Cars 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>