De naam van het kind wordt gekozen door…MAMA!

Wie heeft bij jullie thuis de namen voor de kinderen uitgezocht? Grote kans dat mams dat is. Vrouwen hebben namelijk de zwaarste stem als het aankomt op het kiezen van de naam voor de baby, zo blijkt. Vier op de tien moeders houden dan ook geen rekening met de voorkeur van de toekomstige vader. Wij waren het gelukkig echt eens over de namen, maar als dat niet zo zou zijn geweest, denk ik dat ik ook behoorlijk drammerig was geworden. Erg he? Dat wij vrouwen onze zin doordrammen blijkt uit onderzoek van ouderschapsclub Bounty Parenting onder 3.000 ouders. Koppels selecteren gemiddeld twaalf namen, voordat ze hun favoriet kiezen. Toch maakt 25 procent geen keuze totdat de baby is geboren. Een derde lukt het niet een naam te kiezen zonder er goede argumenten voor te bedenken.
Het kiezen van een geschikte babynaam gaat dan ook niet zonder slag of stoot, 15 procent van de koppels maakt regelmatig ruzie tijdens de zwangerschap over de naam van hun nieuweling. Bij besluiteloze ouders blijft de baby gemiddeld naamloos tot 11 dagen na de geboorte, zo meldt Times of India. Van de ouders wil 42 procent dat hun kind geen naam krijgt die wordt geassocieerd met een beroemdheid. Ook wil een op de drie een originele naam voor hun kleine, terwijl 21 procent niet wil dat de naam later wordt afgekort of veranderd.
Van de ouders die geen keuze kunnen maken, besluit 10 procent om namen uit een hoed te trekken en het lot te laten beslissen. Hiernaast bepaalt 14 procent de naam door te tossen. Als het gaat om de definitieve beslissing, vernoemt een vijfde van de ouders hun baby naar hun favoriete collega of vriend en 37 procent voegt er een familienaam aan toe. Grootouders hebben ook invloed op de naamgeving. Zo kiest vier op de tien ouders een naam die goedgekeurd is door de opa’s en oma’s. Kindernamen kunnen ook voor rivaliteit zorgen. 15 procent van de deelnemers zegt dat een vriendschap stuk ging nadat de betreffende vriend(in) een naam koos die zij leuk vonden. Nog eens 15 procent geeft toe dat zij de oorzaak van een breuk waren doordat zij de favoriete naam van de vriend(in) kozen

Lees ook:Moeders verzinnen naam kids en 17% spelt de naam verkeerd
Lees ook:Ruim helft ouders heeft spijt naam kind
Lees ook:Babynaam Olivier scoort bij hogeropgeleiden, Jordy bij lageropgeleiden
Lees ook:Eén op de tien ouders heeft spijt van een kindernaam
Lees ook:Amerikanen geven kinderen intimiderende namen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>