Twee of meer kids verhoogt levensverwachting papa

Kinderen zijn goed voor mannen. En dan bedoel ik VEEL kinderen. Want vaders met twee of meer kinderen leven langer dan mannen zonder kroost. Merkwaardig is dat één kind geen garantie op een langer leven biedt. Eén en ander blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek, verschenen in het European Journal of Public Health. Er bestaat een link tussen sterfte en vaderschap. Mannen zonder kinderen leven er meer op los, roken en drinken meer, hebben minder vaak een partner en schijnen lager opgeleid te zijn. Hoe hoger de opleiding, hoe meer kans op een gezonder leven en bijgevolg een lagere sterfte.  Volgens de vorsers aan het Erasmus MC spelen al deze redenen een voorname rol spelen in de sterftekans.
Vaders met één kind verschillen met andere papa’s door  hun lager opleidingsniveau en lagere sociaal- economische status. Meer onderzoek is nodig om te achterhalen waarom papa’s met één kind minder van de gezondheidsvoordelen genieten.

Lees ook:Hoe meer testosteron, hoe minder aandacht voor de kids
Lees ook:Kinderen maken mannen socialer
Lees ook:Werkende ouders zeggen vaker dat de gezondheid van hun kids uitstekend is
Lees ook:Papa’s maken knuffelhormoon aan bij geboorte kind
Lees ook:Vaderschap maakt Nederlandse man gelukkig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>