Kinderen gelukkig als mams dat is – vader doet er niet toe

Kinderen zijn het gelukkigst wanneer hun moeder dat ook is. Bijna driekwart van de kinderen van wie de moeder gelukkig is, is tevreden met zijn of haar thuissituatie. En dan nu een echt opvallend feit: een gelukkige vader maakt geen verschil! Dit blijkt uit onderzoek van het Britse Instituut voor Sociaal en Economisch Onderzoek onder 40.000 huishoudens met kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Wanneer de moeder ongelukkig is, is slechts 55 procent van de kinderen helemaal tevreden met het gezinsleven, zo meldt Gulfnews. Bizar hoor… Ook een behoorlijke domper voor vaders lijkt mij!Professoren van het instituut ontdekten dat de kinderen die het gelukkigst zijn, samenleven met twee ouders en geen jongere broertjes of zusjes hebben. Jongere bloedverwanten worden geassocieerd met een lager niveau van tevredenheid. Het hebben van oudere broers of zussen is echter niet van invloed op het geluk van kinderen.
De relatie met ouders is voor kinderen veel belangrijker dan de relatie met broers of zussen. Slechts 28 procent van de kinderen die meer dan één keer per week ruzie hebben met hun ouders en thuis geen belangrijke zaken bespreken, was helemaal tevreden met de thuissituatie. Deze bevindingen laten zien dat familierelaties en het geluk van ouders de sleutel zijn tot het geluk van de kinderen”, aldus professor Maria lacovou. “In tegenstelling tot de algemene veronderstelling dat kinderen alleen maar tijd zouden willen besteden aan het spelen van videogames en tv kijken, ontdekten wij dat ze juist het gelukkigst zijn in de omgang met hun ouders of broers en zussen.”

Lees ook:Enig kinderen duidelijk gelukkiger
Lees ook:Grootste pesters zijn de ‘grote broers’
Lees ook:Oudste in het gezin vaak hoogste I.Q.
Lees ook:Aanstaande ouders hebben duidelijke voorkeur geslacht baby
Lees ook:Kinderen aan het woord over gezinnen: dit vinden ze!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>