Als jij lacht, eet je kind!

Wil jouw kind ook niet eten aan tafel? Lach! Want dat schijnt het sleutelwoord te zijn om je kleintje te laten eten. Simpel he? Ik was er niet opgekomen… Sterker nog; als er weer eens niet gegeten wordt kan ik wel janken!Lachen aan tafel maakt een maaltijd niet alleen gezelliger, het blijkt ook dat kinderen beter gaan eten als iemand aan tafel blij kijkt. Emoties op je gezicht hebben een sterkte invloed op het eetgedrag van kinderen. Als ouders lachen, kijken kinderen positiever tegen hun maaltijd aan. Ze zullen meer proberen en minder zeuren. Uit eerder onderzoek bleek al dat wanneer ouders het goede voorbeeld geven en groente en fruit eten, kinderen dit gedrag overnemen.

Lees ook:Nederlands kind eet minder groente en fruit dan rest Europa
Lees ook:Moeilijke eter? Probeer dan eens een andere textuur!
Lees ook:Etend televisie kijken niet zo slecht als gedacht
Lees ook:Kinderen eten hun groenten het liefst…zo knapperig mogelijk
Lees ook:Lastige etertjes, wat doe je ermee?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>