In één bed slapen met de kinderen: wel of niet gezond?

Uit een enquête bij 3.000 volwassenen blijkt dat 40 procent van de ouders regelmatig jonge kinderen in hun bed toelaten. Een kwart van hen heeft hier regelmatig ruzie over, de helft van hen slaapt daarom in aparte kamers, ook zei de helft van hen dat hun liefdesleven hieronder lijdt. 10 procent van de mannen voelt zich hierdoor afgewezen. 57 procent van de ouders wenst dat hun kind in hun eigen bed slaapt. Ook lijkt dit kinderen niet gelukkiger te maken, de meeste ouders zeggen dat dit hen aanhankelijk maakt. Ik heb het echt nooit toegestaan. Tuurlijk, als ze ziek zijn maak ik een uitzondering, dan mogen ze echt wel in mijn armen in slaap vallen, maar een nacht slapen doen we hier thuis gewoon ieder in het eigen bed!Opvoedingsexpert Margot Sutherland, auteur van het boek ‘The Science Of Parenting’, zegt dat onderzoek bewijst dat samen slapen met je kinderen hen doet opgroeien tot kalme gezonde volwassenen. Maar Gian Ford is een tegenstander en gelooft dat dit je kinderen nodeloos vermoeit en het gezin onder druk zet.  Klinisch psychologe Angharad Rudkin: “Als je kind zelf de stap zet om bij jullie te slapen, dan is het gezond. Maar wanneer jij dit wil, zit het wel fout. Het is niet meer dan normaal dat een vader die naar een andere kamer verbannen wordt, zich uitgesloten voelt en jaloers wordt.”
Slaapexpert Jim Horn: “Kinderen uit het ouderlijke bed krijgen, kan een echte strijd worden. Het is beter om dit gedrag vroeg in de kiem te smoren. Beloon je kindt telkens het in zijn eigen bed slapen met bijvoorbeeld een sticker of een snoepje. Als je kind toch ‘s nachts naar je slaapkamer komt, neem ze dan terug mee naar hun eigen kamer en maak duidelijk dat ze zo hun beloning kwijtspelen. Zolang je je kind overdag aandacht geeft en een verhaaltje voorleest voor ze gaan slapen, doe je hen niets tekort.”

Lees ook:Huilbaby? Probeer inbakeren eens!
Lees ook:Na baby slaapt nog maar 3% ouders meer dan acht uur
Lees ook:Handige website over baby’s & slapen: slaapbabyslaap.nl
Lees ook:Met je baby in één bed slapen schijnt goed te zijn…
Lees ook:Baby bij jou in bed laten slapen, vergroot kans op wiegedood

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In één bed slapen met de kinderen: wel of niet gezond?

  1. free music

    i like it In één berth slapen met de kinderen: wel of niet gezond? | Kinderspul now im your rss reader

      /   Reply  / 
  2. Corset-lover

    Zoals altijd zijn de “opvoeddeskundigen” het ook hier over nooit eens. Tis gezond als een kind het zelf aangeeft in één bed te willen slapen. De vader hoeft dan beslist niet naar een andere kamer verbannen te worden. Hij hoort niet buitengesloten te worden, de vader hoort er gewoon bij te liggen in het bed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>