Gescheiden ouders laden even op als de kids bij expartner zijn

Op HLN lees ik zojuist een op zich interessant artikel over het feit dat gescheiden ouders er naar uit kijken een weekje bij te komen zonder hun kinderen. Tja, daar kan ik me best iets bij voorstellen, hoeveel je ook van ze houdt. Het is toch een stuk zwaarder als je het in je eentje moet doen, en dan zijn de dagen dat de kids bij papa (of dus mama) zijn een mooi moment om weer even nieuwe energie op te doen. Therapeute Elisabeth Joy schreef er een boek over. “Na vijftien jaar praktijk heb ik alles over scheidingen al gehoord. Er is veel pijn, veel woede, teleurstelling en trauma’s, maar er zijn ook verrassende voordelen aan een echtscheiding. Zo genieten veel mensen stiekem van de tijd dat ze eventjes geen ouder ‘moeten’ zijn.” Ik denk niet dat het iets is waar je je voor moet schamen. Ik vind het best heel erg menselijk…

Lees hier het gehele artikel.

Lees ook:Je kunt als kind maar beter niet in Rotterdam wonen…
Lees ook:Campagne van SIRE over echtscheiding en kinderen
Lees ook:Voorkom een vechtscheiding, voor jezelf en de kinderen!
Lees ook:In 20 seconden weten of je kind iets mankeert
Lees ook:Zo voorkom je nachtmerries bij je kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>