Boze moeders zijn slechte moeders (vinden ze zelf!)

Boos worden is voor moeders not done. Tenminste, dat vindt ze zelf, zo blijkt uit onderzoek van Ouders van Nu. Ruim de helft van alle moeders (52 procent) vindt boos worden reden om zichzelf te beschrijven als ‘slechte moeder’. Ik kan me daar helemaal in vinden. Maar de waarheid is ook: ik ben zo vaak boos…. En dan voel ik me slecht! Maar vaak is het nog voor het naar school gaan, dus een uur of half negen, al minimaal een keer of twee misgegaan. Ze halen gewoon soms het bloed onder je nagels vandaan!Zo’n 45 procent van de ondervraagden noemt zich zelfzelf eveneens een slechte moeder wanneer zij haar kinderen een tik geeft. Daarnaast wil een vijfde van alle deelnemers aan het onderzoek niet eens antwoord geven op de vraag of ze haar kinderen wel eens slaat. Moeders van nu vinden klaarblijkelijk dat ze altijd goed gehumeurd moet blijven. Dit is een van de conclusies die getrokken kan worden uit het grote moederonderzoek dat Ouders van Nu samen met de KRO heeft gehouden onder meer dan 4000 moeders.
Gelukkig is de gemiddelde Nederlandse moeder ondanks alles wel tevreden. Al met al blijkt uit het onderzoek dat de moeder van nu aardig tevreden is over zichzelf: zij geeft zichzelf bijna een 8.

Lees ook:Moeders zijn tevreden over de opvoeding en vinden het niet zwaar
Lees ook:We willen allemaal de beste moeder zijn…
Lees ook:35% meisjes durft nog geen bikini aan
Lees ook:Wij moeders…kunnen wat onze kids betreft best koningin worden!
Lees ook:Kinderen? Die zijn echt niet altijd even leuk hoor!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>