Kinderen luisteren het beste naar mama

Kinderen luisteren beter naar hun moeder, zo blijkt uit de grote opvoedingsenquête van de Belgische CM. Al vertoeft papa steeds meer in de gezinsbuurt, opvoeden lijkt nog altijd een vrouwenkwestie. Ik denk dat dat hier ook wel zo is. Papa kan ook wel boos worden en streng zijn, maar omdat wij vaker met ze te maken hebben, trekken ze zich toch echt meer van ons aan. Ook denk ik dat ik uiteindelijk echt strenger ben.
Ouders zijn niet bang hun kinderen af en toe te straffen, dat toont de rondvraag van de Christelijke Mutualiteiten aan. De huisregeltjes worden dan wel door beide ouders opgesteld en goedgekeurd, toch weegt mama’s gezag nog altijd iets meer door. Volgens het onderzoek wordt er twee keer zo goed naar de moeder geluisterd. “Niet verwonderlijk”, stelt psychologe en onderzoekster Vlaeminck. “Al doet de papa ook zijn best in het huishouden, mama’s bekommeren zich nog meer om hun kroost”.
Als mama meer met haar kroost in de weer is, is het niet onlogisch dat ze de meeste huisregeltjes opstelt. Ze straft en beloont tegelijk. Dat maakt dat kinderen ook sneller naar haar luisteren.

Lees ook:Papa’s minder streng maar slecht in aankleden kinderen
Lees ook:Kinderen wonen na scheiding liever bij mama
Lees ook:Pasgeboren baby drijft ouders een beetje uit elkaar…
Lees ook:Boos op moeder
Lees ook:Ook kinderen van Angelina Jolie en Brad Pitt zijn heel gewoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>