‘Vrouwen moeten minder kinderen krijgen’

Vrouwen moeten minder kinderen krijgen, om de uitstoot van broeikasgas te verminderen en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dit stelt het United Nations Population Fund (UNFPA), de grootste internationale hulporganisatie op het gebied van bevolkingsvraagstukken.Wat moeten wij moeders nou weer met zo’n bericht???Ontwikkelingslanden kennen een sterke groei in de uitstoot van CO2 en door de bevolkingsgroei af te remmen, wordt niet alleen de misère verminderd, maar ook de hoeveelheid broeikasgas. In ieder land waar gelijkheid van de seksen, scholing van meisjes en gezinsplanning gepromoot worden, daalt uiteindelijk het geboortecijfer van 6 à 7 kinderen per vrouw naar 2 à 3. Iedere dollar die hierin wordt geïnvesteerd, heeft evenveel effect op het broeikasgas als een dollar die wordt uitgegeven aan windenergie, aldus een recent rapport.

Lees ook:Autistische meisjes anders dan autistische jongetjes
Lees ook:22 april is het Girlsday en moeten meisjes de techniek in
Lees ook:China blijft vasthouden aan een kind per gezin
Lees ook:100 eenvoudige stappen waarmee je je peuter naar bed krijgt!
Lees ook:Armband met GPS vindt ieder kind terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>