Meisjesachtige jongens en jongensachtige meisjes vastgelegd in een boek

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik na mijn zoon wel heel erg graag een dochter zou willen. Een echt meisje, met lange haartjes, veel gegil en bergen Barbie’s. Die heb ik nu. Het is een feest dagelijks omringd te worden met haar gevoel voor drama, hysterie en getut. Er is wel eens tegen me gezegd; ‘wat als ze op voetbal wil?’. Het was mijn schrikbeeld wel een beetje… Kort haar, altijd een broek, vechten met haar broer en inderdaad…op voetbal. Ik had het, omdat ik zelf zo’n meisjesmeisje ben, wel heftig gevonden denk ik. In het boek Jongens en Meisjes heeft fotografe Annie van Gemert jongensachtige meisjes en meisjesachtige jongens vastgelegd.  Marijke Libert verzorgde de tekst. Uitgeverij Ef & Ef.

Lees ook:Nieuwe Linda. over meisjes die niet meisjesachtig zijn
Lees ook:Als je zoon het liefst een jurk draagt
Lees ook:Hoe meisjes én hoe jongens krijgen wat ze willen…
Lees ook:Grootste pesters zijn de ‘grote broers’
Lees ook:St. Girls (Super Trash) houdt eerste modeshow

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meisjesachtige jongens en jongensachtige meisjes vastgelegd in een boek

 1. f

  ik heb het boek meisejes en jongens gekocht, heb er al wat in gekeken, en vind het een fantastisch boek.
  ik vind er wel wat van mezelf in terug, nl dat ikzelf ook een meisjesachtige jongen was, (nu man dus)
  in mijn kindertijd dan werd ik alhoewel ik jongenskleding droeg, meer dan eens aangesproken met juffrouwke,
  maar op het einde van het eerste en tweede leerjaar, dan moest ik de rol van een meisje spelen op schooltoneel; daardoor moest (lees mocht) ik dan als een meisje naar school komen. ik durfde zelfs zo naar de plaatselijke winkels gaan, maar TOEN werd ik aangesproken met jongetje, ik had echter wel een lange witte jurk aan;

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>