Natuurlijk ouderschap lijkt mij juist heel onnatuurlijk!

Op de website van De Telegraaf lees ik net een interessant artikel over Natuurlijk Ouderschap. Je kind jaren en jaren borstvoeding geven en het bij je in bed laten slapen. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar ik vind het niet normaal. Een kind naast je in bed is als ze klein zijn hartstikke gevaarlijk en als ze wat ouder zijn, gaat helemaal niemand er lekkerder van slapen. En borstvoeding geven als je kind al tanden heeft; dat hoort toch niet? Ik moet er niet aan denken! Je bent er toch zelf ook nog? Nee, niets voor mij allemaal. Maar nogmaals; doen wat je niet laten kunt! Lees op De Telegraaf het verhaal over Bernadette en haar drie kinderen. Meediscussiëren kan!

Lees ook:Borstvoeding geven in het openbaar: het blijft een taboe-dingetje
Lees ook:Kinderkanker mogelijk veroorzaakt door eten moeder
Lees ook:Kinderen tot vierde levensjaar bij ouders in bed?
Lees ook:Ab Klink wil meer vrouwen zien borstvoeden
Lees ook:Nieuwe trend; creches laten kinderen buiten slapen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Natuurlijk ouderschap lijkt mij juist heel onnatuurlijk!

 1. ZakmGirl

  Wist je dat….
  *het helemaal niet natuurlijk is dat kinderen binnen enkele weken ‘doorslapen’?
  Iedeaal dus als je kinderen bij je in bed slapen, slapen ze direct weer verder wanneer ze wakker worden. Zonder dat je als ouder je bed uit moet.
  *het helemaal niet waar is dat het samen slapen een vergrootte kans op wiegendood geeft? Integendeel, het verkleind de kans er op. Baby’s kunnen namelijk vrij gemakkelijk te diep in slaap vallen. En dan stoppen met ademhalen!!! Moeders hebben hier een natuurlijke manier van reageren op. Als je kindje stopt met ademhalen beweeg je, waardoor je je kindje aanraakt en deze uit zn diepe slaap gehaald wordt.
  Er zijn alleen wel bepaalde voorwaarden om het slapen veilig te houden. (Zoals niet roken of drinken, geen medicijngebruik en geen oververmoeide ouders in het bed).
  * de andere opmerking bij dat artikel over tandbederf door nachtvoedingen ook onzin is. Bij borstvoeding komt de tepel zo ver achter in het mondje dat de melk direct in de keel komt en de tanden niet eens bereikt. Dit is anders dan bij nachtvoedingen met de fles. Dan komt de melk wél in aanraking met de tanden.
  * het wel logisch is dat mensen zo reageren op dit artikel. We hebben immers niet anders geleerd. Maar als je nou heel eerlijk bent, dan is alleen slapen van een baby toch juist onlogisch. Je draagt een kind 9 maanden bij je. Wordt continue voorzien in zijn behoefte. Maar wanneer het geboren is, wordt het gefopt met iets plastics in zn mond, moet het zonder de warmte en aanwezigheid van zijn moeder doen. EN mama kruipt lekker naast papa in bed…

  Mijn tip: volg je gevoel (en niet het verstand van anderen). Een moeder weet immers het beste wat haar kind nodig heeft. Maar realiseer je wel dat wij tegenwoordig erg ver van ons gevoel afstaan en niet hebben geleerd ernaar te luisteren. (En dat is nu juist wat je je kinderen wél leert met natuurlijk ouderschap.)

    /   Reply  / 
 2. vrouwtje

  Hai, ik wilde even reageren over je reactie over het tandbederf. Ik heb mijn zoontje 15 maanden borstvoeding gegeven. En ik dacht ook dat het geen kwaad kon. Met als gevolg dat zijn 4 voortanden nu op jonge leeftijd al getrokken zijn. Het kan wel degelijk schadelijk zijn voor de tandjes dus. Het komt omdat de tandjes s’nachts de kans krijgen te herstellen. Maar door voeding in de nacht krijgen ze kans ervoor. Of je moet elke keer na het voeden gaan poetsen. Je kan het vergelijken met elke keer een snoepje eten. Ik wil niemand bang maken ofzo, alleen maar zeggen dat ondanks ze zeggen dat het geen kwaad kan, want ik dacht het echt zelf ook, anders had ik nooit zo lang nog borstvoeding gegeven. Het dus wel kwaad kan voor de tandjes.

    /   Reply  / 
  1. Mandy Lactivist

   Dan zit dat in de genen van je kindje, borstvoeding IS niet slecht voor de tanden, het is juist goed omdat het bacteriën bevat die cariës in normale gevallen tegengaat…

   “Het goede nieuws is, dat er aanwijzingen zijn dat moedermelk helpt het gebit gezond te houden. De bacteriën die in de mond groeien en verantwoordelijk zijn voor cariës, gedijen niet zo goed op lactose (melksuiker). Anderzijds bevat moedermelk antistoffen die mogelijk de groei van deze bacteriën remt. Daarnaast wordt de zuurgraad in de mond na het drinken van moedermelk niet zo laag als bijvoorbeeld na het drinken van vruchtensap. Moedermelk blijkt ook voor de gezondheid van het gebit de beste start. Dat betreft niet alleen de preventie van cariës, maar ook de preventie van scheefstand. Een zachte moederborst heeft minder invloed op de stand van het gebit dan een fopspeen of een duim.”

     /   Reply  / 
  1. Mandy Lactivist

   Dat is overduidelijk Linda, hoe kan een mens zonder even na te gaan of het daadwerkelijk klopt zo’n idioot verhaal neerzetten, dit is duidelijk een uitdagend verhaal met de wil om een heftige discussie te laten uitbarsten.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>