Kletsen voor kinderbedtijd beter dan verhaaltje

Altijd gedacht dat een verhaaltje voor het slapen gaan goed is voor de ontwikkeling van de taal van kinderen? Dat klopt. Maar het is nog beter even met de kinderen te kletsen, zo blijkt uit een recente studie van de UCLA School of Public Health in Californië. Uit de studie blijkt dat het al helpt om je kind te stimuleren als het nog niet kan praten. Pfff… Ik ben altijd zo blij dat ze erin liggen dat ik te moe ben voor een praatje!

Voor het onderzoek werden 275 families met kinderen jonger dan vier jaar bestudeerd. Er werd onder andere gekeken naar hoeveel tegen de kinderen werd gesproken door volwassenen.  Na enige tijd werden de kinderen getest op spreekvaardigheid. Duidelijk werd dat de kinderen die werden aangemoedigd om te praten verder waren in hun ontwikkeling dan de kinderen die vaker passief luisterden.  De onderzoekers concluderen dan ook dat het het beste is om je kind zoveel mogelijk te stimuleren om zelf te praten en te vertellen .

Lees ook:Borstvoeding goed tegen eczeem? Welnee joh!
Lees ook:Borstvoeding gaat eczeem helemaal niet tegen…
Lees ook:Voorkom astma later door juiste aanpak kindereczeem
Lees ook:Sms-taal juist goed voor kinderen
Lees ook:Laag gevoel van eigenwaarde zorgt voor dikke kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>