Als moeder werken, zullen dochters dat ook doen

Werk je? Dat schijnt het goede voorbeeld voor je dochter te zijn! De manier waarop ouders werk en het gezinsleven verdelen, beïnvloedt namelijk de arbeidspatronen van hun kinderen. Dochters van werkende moeders maken, zodra ze volwassen zijn, meer uren op de arbeidsmarkt dan dochters van huismoeders. Vaders die zich intensief met huishoudelijke taken bemoeien, geven hun zonen dan weer het goede voorbeeld.

Dat is de conclusie van doctoraatsstudente Anne van Putten, schrijft De Telegraaf. Van Putten baseerde haar onderzoek op duizenden ingevulde vragenlijsten van verschillende generaties ouders en kinderen.

Lees ook:Dochter van zoon favoriete kleinkind van oma
Lees ook:Nieuwe regels omkleden ouders en kinderen zwembad
Lees ook:Moeders dubbel zo kritisch over dochters dan over zonen
Lees ook:Wekende moeders hebben nog 81 minuten tijd voor kinderen
Lees ook:Veeleisende baan? Toch nog tijd voor het gezin!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>