Actieve vaders maken kinderen slimmer

Vaders die met hun kinderen spelen en hen voorlezen, krijgen slimmere en meer succesvolle kinderen. De kinderen hebben ook meer kans om te stijgen op de sociale ladder. Dit is niet het geval als de moeders de opvoeding op zich namen. Lekker weer… Doen zij eens wat; scoren ze er meteen enorm mee!

Vaders bleken ook meer tijd door te brengen met hun zonen dan met hun dochters. Toch beïnvloedde dat de resultaten niet. Beide geslachten profiteerden evenveel van de vaderlijke aandacht.

De resultaten komen uit een grootschalig onderzoek bij 17.000 baby's, geboren in dezelfde week, over een periode van 50 jaar. Zowel de vaders als de kinderen werden bevraagd en geïnterviewd. In 2004 werden 5.700 van die 'baby's' geïnterviewd als 46-jarigen, door onderzoekers verbonden aan de universiteit van Newcastle.

Uit het onderzoek kwamen nog enkele onverwachte verbanden naar boven. Zo hebben kinderen van 'oudere vaders' een verhoogde kans op autisme. De kans verdrievoudigt al tussen een vader midden de 20 en een vader begin de dertig. Een op honderd kinderen wordt getroffen. Het probleem ligt wellicht in de genen, die meer fouten gaan vertonen naarmate je ouder wordt.

Lees ook:Kinderen van oudere vaders vaker ADHD en verslavingen
Lees ook:Dikke papa’s maken dikke kinderen
Lees ook:Kinderen van oudere vader lelijker…
Lees ook:Tienermoeders hebben grotere kans op autistisch kind
Lees ook:Vaders kunnen dochters angstig maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>