50% ouders betaalt geen alimentatie; hoe triest is dat?

Meer dan 50 procent van (vaak) de mannen betaalt geen alimentatie voor hun kinderen. En dat is lager dan laag. Vind ik dan. Als je mans genoeg bent een kind te maken, dan moet je ook maar mans genoeg zijn er voor te betalen. Hoe akelig je ex in jouw ogen ook is.

Een gescheiden ouder mag niet langer een nieuwe partner, inrichting van een nieuwe woning of bijvoorbeeld vakbondskosten opvoeren als kostenpost om daarmee de alimentatie van hun eigen kind(eren) te drukken, meldt het AD. De politiek gaat zich hiermee bemoeien. De Eerste Kamer buigt zich nu over een wetsvoorstel dat het Ouderschapsplan regelt. In dit voorstel staat dat na een scheiding de kosten voor eventuele nieuwe partners of een nieuwe auto niet de kinderalimentatie mag beïnvloeden. Eén op de drie huwelijken eindigt per jaar in een scheiding. In veel gevallen zijn daar kinderen bij betrokken. Zo’n 34.000 minderjarige kinderen krijgen te maken met de scheiding van hun ouders. De rechter stelt bij een scheiding de hoogte van de alimentatie vast op basis van wat de ouder kan missen, na aftrek van allerlei kosten. Met als gevolg dat er soms door de opgevoerde kosten van een ouder weinig geld overblijft om de alimentatie op te hoesten.

Lees ook:Nieuw systeem voor kinderalimentatie in aantocht?
Lees ook:Nibud licht nieuwe richtlijnen kinderalimentatie toe
Lees ook:Waarschuwing voor alimentatiebetalers en -ontvangers!
Lees ook:Een derde kids ervaart scheiding ouders als vechtscheiding
Lees ook:35.000 kinderen maakten in 2007 een scheiding mee

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “50% ouders betaalt geen alimentatie; hoe triest is dat?

 1. nobody

  dag allemaal.
  het kan echt nog wel gekker.
  vrouw slaat kinderen. en man moet de zorg voor kinderen dragen, en daar boven op nog alimitatie.
  wat leven we toch in een gek land.
  zij kan toch gewoon gaan werken.
  want ze heeft immers geen zorg meer voor de kinderen?
  dat doet deze man ook werken en voor de kinderen zorgen.
  vind dat deze man zeker geen allimitatie moet betalen.
  aangezien hij er geheel en al alleen voor staat.
  ze doe totaal geen moeite om contact met de kinderen te krijgen.

    /   Reply  / 
 2. van der weide

  ik vind het soms best sneu voor de moeders, maar wij zitten in precies het zelfde situatie wij kunnen de alimentatie ook bijna niet meer betalen als het zo doorgaat moeten wij onze woning verkopen, ik vind het gewoon belachelijk dat de man zoveel moet betalen, mijn ex gaat wel 3 keer op vakantie als ze wat wil hebben koop ze dat en wij kunnen zelfs onze zoontje wat bij ons woont bijna geen kleren meer kopen door die belachelijke bedrag van een alimentatie.
  ik vind dat ze wat meer naar de situatie moet kijken naar de man en niet altijd maar naar de vrouwen.
  o,ja dit is geschreven door een vrouw.

    /   Reply  / 
 3. soebar alleenstaande moeder

  Zonder de alimentatie kan je ook goed rondkomen. Het zou het wel een stukje makkelijker maken.

  Ik snap niet waarom de bedragen zo hoog zijn en dat sommige mensen niet normaal kunnen omgaan met dit geld. Ze feesten ervan en de kinderen zien er niks van.

    /   Reply  / 
 4. anita

  ik weet dat je moet betalen en dat mannen dat willen wat er om gaat is dat het te veel alimentatie word en niet meer kunnen betalen de wet is niet eerlijk ze kijken wat ze samen hadden en wat je verdiend en niet hoe je nu verdient en leeft ze kijken alleen wat de vrouwen aan rekeningen moeten betalen en niet naar de mannen ze hebben liever dat jullie onder de brug gaan wonen want het maakt de rechters niet uit ik vind dat de wet moet gaan veranderen dat iedereen beter van word vooral de kinderen als alle mannen die zijn gescheiden gewoon 150 euro per maand betaalt en als de vrouwen wat te kort komen gewoon bij springen mensen blij en vooral de kinderen ze kunnen wat leuks doen met moeder en ook met hun vader want als het zo door gaat zie de vaders hun kinderen niet meer vanwege te hoog alimentatie en daar komt te veel stress van en dat is niet goed voor de kinderen toch ik ben bezig om handtekeningen verzamelen en naar de tweede kamer brengen het is tijd dat ze eens wakker worden wie doet er mee mijn amail is [email protected] help mij aub alvast bedankt

    /   Reply  / 
 5. wd

  Raymon geb.te rha.Is er ook zo,n eentje die weigerd te betalen verliet zijn kinderen een van een half jaar en van anderhalf jaar voor een andere vrouw.Nadat hij eerst nog hun spaarpotjes had leeg gerooft!!Al anderhalf jaar heeft mijn dochter nog geen kinderalimentatie gezien ook ondanks dat ze lbio heeft ingeschakelt.Het vermoeden is dat hij samen met zijn baas onder een hoedje speelt,of zorgt dat hij ieder keer weer een belastingschuld heeft.Geen cent betaalt ie,kijkt niet naar zijn kinderen om.En de moeder moet maar zien hoe ze rond moet komen met 2kleintjes.Raymon ,en steve en yvon zogenaamde grootouders niks hebben ze iets van hun gehoord,oh,ja 40euro alimentatie vond steve genoeg voor zijn kleinkinderen. Neem als vader en grootouders je verantwoording,en niet alleen de moeder ,betaal gewoon

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>