Ouder Coaching: als je er zelf even helemaal niet meer uitkomt

Het zal geen ouder onbekend voorkomen: je weet het gewoon even niet meer. De kinderen doen niets wat jij wilt en je twijfelt vreselijk aan je opvoedkundige kwaliteiten. Vaak is het een periode en komt alles vanzelf weer goed. Maar wat als je het alleen echt niet meer kunt oplossen? Dan is oudercoaching misschien wel een oplossing. Ouder-coach Ronny Van Staeyen kan je een eind op weg helpen.

Foto: Coach Ronny

Ronny: "Coaching voor particulieren is nog niet zo bekend in Vlaanderen en Nederland. Ouder-Coaching richt zich op ouders die het beste uit hun gezin willen halen. Vooral wanneer jongeren in de puberteit komen ontstaan er vaak spanningen en problemen. De ondersteuning die we via Ouder-coaching bieden is gericht op een positieve aanpak, goede communicatie, leiderschap en gezond verstand. Ouder-coaching is niet te verwarren met psychotherapie of andere probleemgerichte methodes. De rode draad in ons coaching aanbod is het zoeken en vinden van geluk en voldoening. Als een ouder zijn eigen "soul-purpose" (het ware levensdoel) ontdekt en toepast in zijn eigen leven zal dit afstralen op zijn kind. Hoe dichter je als volwassene staat bij de realisatie van je eigen doelen des te meer zal dit je kind ertoe aanzetten om de stap naar volwassenheid te durven zetten. Wanneer we met ons bedrijf DareBooster bvba cliënten coachen dan blijven we niet bij één aspect van iemands leven. Om in het leven gelukkig en succesvol te kunnen zijn moet men zijn ware drijfveren ontdekken. De ervaring heeft ons geleerd dat iemand die bv. op zijn werk niet gelukkig is dat in zijn privé-leven ook niet is en vice versa. Je kan pas voor iemand anders zorgen als je ook voor jezelf kan zorgen en dat is waar Ouder-coaching je bij ondersteunt. Ouder-coaching biedt geen "kant-en-klaar" oplossingen voor ouders van pubers. De Ouder-coach gaat samen met zijn cliënt op zoek naar de beste manier om positieve energie in het gezin te genereren. Met behulp van krachtige vragen en zonder te oordelen is het doel om zo snel mogelijk "to the point" te komen en te kijken waar en hoe men zijn leven positief kan veranderen."

Ronny Van Staeyen (DareBooster Coach) kreeg zijn opleiding aan de International Coach Academy (erkend en geaccrediteerd door de International Coach Federation). Hij is zelf vader van een puber en het welzijn van kinderen en ouders ligt hem nauw aan het hart. Net zoals het merendeel van zijn collega's werkt hij via telefoon en internet. De voordelen hiervan zijn dat men zich niet hoeft te verplaatsen en dat we zeer flexibel kunnen zijn. Meer dan 75 % van het coaching gebeuren mondiaal vindt plaats via telefoon omdat men heeft ondervonden dat men sneller tot de kern van de zaak komt en veel geconcentreerder kan werken. Voor ouders van pubers is er een speciaal pakket van 5 tele-coaching sessies van 45 min. Meer info en prijzen staan op de site www.juanredon.net.

Lees ook:Een helpende hand voor zwangere vrouwen: BBB coaching
Lees ook:Maak het leven met je kinderen gemakkelijker en fijner
Lees ook:Toppunt van schaamte voor pubers: dansende ouders
Lees ook:Nieuwe opvoedprogramma’s
Lees ook:Als je tiener diabetes ontkent… Website voor ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>