Ouders Online laat kind op eerste verjaardag praten

Het is eigenlijk te beroerd om er aandacht aan te besteden. Ik heb het hier over de pagina die bij www.ouders.nl te boek staat als Richtsnoer voor de ontwikkeling van een kind. Iedere ouder/opvoeder kan zijn bijdrage leveren aan deze ‘statistieken’, waardoor wel een heel merkwaardig beeld ontstaat. Er zijn toch op z’n minst een paar grappenmakers bij de inzenders geweest!

Kennelijk zonder enige screening plaatst Ouders Online de gegevens van allerlei inzenders op de website, onder het mom tot een goede weergave te komen van de ontwikkeling van kinderen.

Zo kunnen we zien, dat het kind van één inzender al met anderhalf jaar een goed verhaal kan vertellen (goed te volgen en verstaanbaar!); iemand met een kind van net 2 laat hem alleen een boodschap doen (ja, een Grote Boodschap in de luier zeker!); wat een problemen zullen de ouders krijgen van wie het kind met 4 jaar voor het eerst echt verliefd is; de ouders die hun kind met 4 jaar al zelfstandig laten deelnemen aan het verkeer zouden een standje moeten krijgen; en op 8 jaar zelfstandig een echt grote aanschaf doen, zoals een HIFI-installatie….

Ach waar hebben we het nog over? Het is duidelijk dat er onzin tussen staat. Ouders, laat je niet gek maken door welke richtlijn dan ook. Jouw kind is de enige die betrouwbare statistieken oplevert!

En Ouders Online, het is jullie website onwaardig om deze pagina nog langer in stand te houden.

Lees ook:Baby nog voor geboorte op Facebook (echt…)
Lees ook:Hierom laat je je kind NOOIT alleen in de auto met warm weer!
Lees ook:Website De Leukste Kinderen is vernieuwd
Lees ook:Kindershirt uit de handel vanwege beledigende tekst
Lees ook:Baby’s leren al ‘praten’ vanaf de geboorte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>