Liegende kids kunnen heel goed denken

Liegt jouw kind wel eens? Maak je dan niet al te veel zorgen. Want liegende kinderen hebben uitstekende geheugen- en denkcapaciteiten, zo blijkt uit onderzoek. Uit een studie bij 114 kinderen van zes en zeven jaar oud blijkt dat de kinderen die liegen veel beter scoren op triviatesten dan hun eerlijke leeftijdgenootjes, zo schrijft de BBC. Liegen vereist immers heel wat denk- en geheugencapaciteiten om de vertelde leugens te kunnen onthouden en te maskeren, menen de onderzoekers. Kinderen met een beter verbaal geheugen kunnen de veelheid aan informatie die nodig is om het liegen te verbergen, dus beter bijhouden. Er werd echter geen verschil vastgesteld in het visuele geheugen tussen de liegende en eerlijke kinderen.

‘Terwijl ouders gewoonlijk niet erg opgezet zijn met hun liegende kinderen, mogen ze best wel tevreden zijn omdat dit betekent dat hun kinderen beter worden in het denken en een goed geheugen ontwikkelen’, aldus Elena Hoicka van het departement psychologie van de universiteit van Sheffield. De onderzoekers willen het onderzoek nu verleggen naar hoe kinderen voor het eerste leren liegen.

Uit eerder onderzoek blijkt dat ook volwassenen liegen in gemiddeld een vijfde van hun sociale interacties die 10 of meer minuten duren.

De studie werd gepubliceerd in het Journal of Experimental Child Psychology. (TE)

Lees ook:Moeders opvoeding bepaalt deel geheugen kinderen
Lees ook:Liegende kids worden later hartstikke succesvol
Lees ook:Kletsen voor kinderbedtijd beter dan verhaaltje
Lees ook:Baby’s weten best wat mag en niet mag!
Lees ook:Van kauwgom wordt je kind slim

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>