10 maanden oude baby even zwaar als kind van vijf!

Wow… Baby Juanita Valentina Hernandez uit Colombia werd met een heel normaal gewicht geboren, maar dat veranderde snel. Ze is nu 10 maanden oud en weegt maar liefst 20kg, wat evenveel is als een gemiddeld kind van 5 jaar oud. Dokters vrezen voor haar gezondheid. Een kind van haar leeftijd weegt gemiddeld zo’n 8,5kg. Als het obese meisje niet snel wordt behandeld ziet haar toekomst er niet rooskleurig uit. “Dit kan leiden tot diabetes type 2″, zegt expert Tam Fry. “Dit kan dan weer leiden tot hartziekten als ze tiener is. En dan is het helemaal moeilijk om de cirkel te doorbreken.” Wat zielig!!!
Expert Tam Fry spreekt van een groot probleem. “Gewicht kan variĆ«ren met etniciteit, maar los daarvan is dit kind duidelijk te dik. Het is tragisch. Er zijn verschillende ziekten die kunnen leiden tot een snelle gewichtstoename, maar het blijft vreemd.”
Een team van specialisten van het goede doel ‘Chubby Hearts’ helpt het kind nu. Volgens de dokters is er sprake van een groeiend probleem. Juanita is al de derde baby met zo veel overgewicht die ze in het laatste jaar zien.

Lees ook:12-ponder geboren in Duits ziekenhuis…
Lees ook:Zo gevaarlijk zijn houten toiletbrillen voor kinderbilletjes
Lees ook:Vijftig ziekten opsporen via de hielprik
Lees ook:Baby van 25 kilo schokt de wereld
Lees ook:Drinkprobleem baby kan door te korte tongriem komen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>