Op één dag, in één plaats twee baby’s met zelfde voor- en achternaam geboren

Denk je negen maanden lang na over de allerleukste naam voor je kind, blijkt een ander stel dat net zo te hebben gedaan. En dan bevallen jullie ook nog eens in hetzelfde ziekenhuis, op dezelfde dag.Tja, dat is dan ook wel weer uniek! De baby’s Jayden van Mourik én Jayden van Mourik delen niet alleen dezelfde naam, maar ook dezelfde woonplaats, geboortedatum en dokter. Daarnaast werden ze ook nog eens allebei geboren in het Groene Hart Ziekenhuis. De vader van één van de mannetjes ontdekte het per toeval achter toen hij in de supermarkt een geboortedoos ophaalde en hem verteld werd dat deze eerder ook opgehaald was voor een jongetje met exact dezelfde naam. “Toen ik dat geboortekaartje onder ogen kreeg, kon ik mijn ogen nauwelijks geloven: niet alleen de namen waren gelijk, maar ook de geboortedata”, zegt hij tegen het AD.

De toevalligheden zijn niet alleen maar leuk. De gemeente wees de ouders ook op de gevaren. Zo zouden de kinderen door de politie en de Belastingdienst door elkaar worden gehaald. En dus werd de ouders gevraagd de naam van een van de zonen te veranderen. Een van de twee stellen was hier niet voor, maar gelukkig gingen de ouders van de andere Jayden overstag. Deze heet nu officieel Michael Jayden van Mourik, maar zijn roepnaam blijft Jayden. De ouders lieten weten zoveel toeval vooral erg grappig te vinden. Heel leuk! Hier houd ik wel van!

Lees ook:Bijzondere nieuwjaarsgeboorte in het Amerikaanse Cleveland
Lees ook:Vrouw bevalt van dochter en komt met zoon thuis
Lees ook:Zeven weken oude baby zegt ‘hello’!
Lees ook:Ouders: laat de ogen van jullie kinderen testen
Lees ook:Baby sluit ouders buiten huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>