Kelkka, de bolderkar van 2014! Vervoer je kids in stijl!

Op 15 oktober 2014, ging de nieuwste film van ‘de club van Sinterklaas en het pratende paard’, in de Nederlandse bioscopen in première. Bij de zoektocht naar het gestolen paard Amerigo wordt gebruik gemaakt van de nieuwste Stint, de populaire elektrische bolderkar van de buitenschoolse opvang: de Kelkka. De pieten hebben goed overzicht vanuit de Kelkka en dat vergemakkelijkt de zoektocht naar de witte schimmel. Ze kunnen de dief van Amerigo makkelijk bijhouden. Zijn ze op tijd terug met het paard van de Sint voor het feest? In de nieuwste film van ‘de club van Sinterklaas en het pratende paard’ wordt de zoektocht naar de gestolen Amerigo gedeeltelijk met de ‘nieuwste Stint van de Sint’ uitgevoerd: een Kelkka. De Pieten worden geholpen in hun zoektocht, omdat ze in de nieuwste elektrische  bolderkar hoog op de treeplank achter het kleurrijke bakje staan. Zo houden ze het overzicht over het verkeer. De Kelkka (Fins voor slee) is, in de grotere versie van de Stint, ongekend populair bij kinderen van de buitenschoolse opvang. Daar heeft de Stint al enkele jaren een populaire plek verworven in het dagelijks vervoer van en naar school en bij uitjes in de buurt.

Kelkka
De elektrische Kelkka kan maar 17 kilometer per uur en heeft een actieradius van 35 kilometer. Voor deze elektrische  bolderkar is ook geen rijbewijs nodig; iedereen boven de 16  jaar mag de  bolderkar besturen. De elektrische Kelkka is uitgerust met heupgordels en biedt plaats aan vier kinderen. De vergunning voor de Kelkka om als bijzondere bromfiets de weg op te mogen, wordt binnen een maand verwacht. Dan is de Kelkka ook verkrijgbaar voor iedereen.

Over De Stint
Sinds december 2011 beschikken initiatiefnemers Peter Noorlander (30) en Edwin Renzen (36) over de vergunningen om met de Stint de openbare weg op te gaan. De Stint is een nieuw elektrisch voertuig en valt in de categorie ‘bijzondere bromfiets’.  Met  een maximale snelheid van 15 km per uur en een eenvoudige bediening is De Stint wendbaar en geschikt voor op het fietspad.

Lees ook:Esmée van Kampen ontvoert Sinterklaas in nieuwe Nickelodeon-serie
Lees ook:Sint en Piet nemen nostalgisch Familiepretpark over
Lees ook:Sinterklaas en mini-pony’s in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Twee dvd’s van Slot Marsepeinstein in de winkel!
Lees ook:De Club van Sinterklaas Feesttoer 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>