Patat slecht voor schoolpresties kind

Laat je kind vooral niet teveel patat eten, want dat is slecht voor de schoolprestaties.  Studenten die veel friet eten of gamen op doordeweekse dagen halen slechtere cijfers dan hun studiegenoten,zo blijkt uit een onderzoek van Tom Deliens aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Vooral mannelijke studenten en studenten met een ongezondere leefstijl presteren minder. De studie laat een verband zien tussen gewicht en gezondheid aan de ene kant en academische prestaties aan de andere kant. Het is het eerste Europese onderzoek naar de relatie tussen gezondheid en studieresultaten. Studenten die niet bij alle examens aanwezig waren, waren overwegend mannelijk en aten meer frieten dan hun medestudenten die wel alle examens deden. Bij studenten die wel aanwezig waren, bleken de volgende zaken een slechte invloed te hebben op hun cijfers: lagere middelbare schoolcijfers, doordeweeks gamen, diëten, vaker een bezoek brengen aan het studentenrestaurant, een toename in gewicht, BMI, en tailleomtrek en een hogere friet-, frisdrank- en alcoholconsumptie.
Voor het onderzoek werden de studenten aan het begin van het eerste en het tweede semester gewogen en gemeten. Ook werd ze gevraagd bij het begin van het tweede semester om een online enquête in te vullen. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of het promoten van een gezonde leefstijl effect heeft op de studieresultaten van studenten. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Nutritional Journal.

Lees ook:Lijnen voor de zwangerschap maakt uiteindelijk dikker…
Lees ook:Eén uur gamen per dag juist goed voor kinderen
Lees ook:Zorg dat kleuters niet te zwaar worden!
Lees ook:Jamie Oliver doet wonderen voor schoolkinderen
Lees ook:Gezonde pubers stukken gelukkiger dan ongezonde tieners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>