De Opsekopse Wereld speelt in op fantasiewereld kinderen

Wie heeft het als kind niet gespeeld: ‘Alles andersom’ of ‘Alles opsekop’! Daarbij is groot klein, nee ja, dik dun en oud jong. Het heeft auteur Mirjam Hildebrand en illustrator Jolanda van der Burgt geïnspireerd tot het creëren van het boek Opsekopse wereld. In dit prachtige boek is niets wat het lijkt. Het is een te gekke plek om samen met je kind of kleinkind in te verdwijnen. Droomvallei Uitgeverij brengt dit nieuwe boek op 1 november uit.

Flexibel denken
Voor kinderen met humor en die wel van een beetje fantaseren houden, brengt Droomvallei Uitgeverij een prachtig nieuw boek uit. Opsekopse wereld trekt kleuters mee in een wereld waarin alles anders is. Niets gaat zoals het hoort en dat is niet een beetje leuk; dat is héél leuk! Het boek stimuleert creativiteit en bevordert het oplossingsvermogen van kinderen. Daarnaast is het uitermate geschikt voor kleintjes die het lastig vinden een vaste structuur los te laten. Verdwijn samen met je kind in de te gekke Opsekopse wereld! Auteur Mirjam Hildebrand is kinderpsychologe en schreef naast het verhaal een aantal tips voor kinderen en volwassenen om ze te helpen flexibel te denken.

Het verhaal
In de Opsekopse wereld maken we kennis met Siem. Siem logeert bij zijn opa en oma. Hij hangt op zijn kop op de bank en ziet dat opa nu anders is. Daar klopt niets van, dat is gek. Dan neemt opa hem mee in de fantasie van de Opsekopse wereld, waarin vies lekker is, donker licht en oud jong. Het zorgt voor de gekste situaties, waar je ontzettend om kunt lachen. En als je het zat bent ga je gewoon weer rechtop staan en dan is alles weer normaal!

Boekpresentatie en wedstrijd
Omdat zowel de schrijfster als uitgever zoveel lol hebben gehad bij de realisatie van dit boek, hebben zij besloten hier een Opsekopse wedstrijd aan te koppelen. Op de Facebook pagina van Droomvallei Uitgeverij kan iedereen zijn eigen Opsekopse wereld toevoegen. De mooiste Opsekopse bijdrage krijgt een cadeaupakket thuisgestuurd.

Op 31 oktober 2015 vindt er om 11.00 uur een feestelijke boekpresentatie plaats bij boekhandel H. de Vries in Haarlem. Tijdens deze presentatie zal ook de winnaar van de wedstrijd bekend worden gemaakt.

Verkoopinformatie
Opsekopse wereld is vanaf 1 november 2015 verkrijgbaar. Het boek is in groot formaat (A4) om extra lekker in te verdwijnen! Bij elk boek krijg je gratis een Opsekopse poster en ansichtkaart cadeau. Droomvallei Uitgeverij Breda – hardcover – verkoopprijs € 16,95, ISBN: 978-94-91886-31-7. Het boek zal verkrijgbaar zijn via www.prachtboeken.nl en bij alle (online) boekwinkels.

Lees ook:Kinderboek ‘Lena is in de war’ maakt misbruik bespreekbaar
Lees ook:Rumme Rups: kinderboek over omgaan met veranderingen
Lees ook:Autisme of ADHD? Lees dan dit boek met je kind voor je op vakantie gaat!
Lees ook:Boek over kinderen in een vluchtelingenkamp
Lees ook:Dagboek van een stiefmoeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>