NTR-Jeugdprogramma De Buitendienst graaft Middeleeuws skelet op

Iedere week is het op het kantoor van De Buitendienst weer de vraag: Wie mogen er vandaag met de bus op onderzoek uit in de natuur? Deze week zijn dat Tom en Nienke, die op zoek gaan naar het antwoord op de vraag: wat vertelt een skelet? Aan een skelet is veel af te lezen: hoe oud de overledene was, waar hij aan is overleden en soms zelfs wat voor werk diegene deed. Buitendienst-presentatoren Tom en Nienke graven in deze aflevering een skelet op uit de Middeleeuwen. Wat vertelt dit skelet over de persoon? Ook andere botten komen aan bod; dinobotten bijvoorbeeld. Door die te bestuderen, leren wetenschappers steeds meer over hoe dinosaurussen leefden en er uit hebben gezien.

Wat is de Buitendienst?
De Buitendienst is hét natuurprogramma voor kinderen van 8 tot 88 jaar. Grappig, stoer, lekker gek én bedoeld om de kijkers te laten nadenken over de wereld om hen heen. Sommige onderwerpen zijn perfect om grappen over te maken, zoals de scheten die we laten of het snot dat we uit ons neus peuteren. Andere onderwerpen zijn best lastig, maar daarom net zo belangrijk. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met dieren die we opeten of waar we medicijnen op testen? Allemaal zaken om eens goed bij stil te staan.
Presentatie: Tom, Yannick, Nienke en Matthijs.

Prijsvragen, spelletjes en lespakketten
Op de website www.ntr.nl/buitendienst worden tips, prijsvragen, spelletjes en verwerkingsopdrachten aangeboden. Alle uitgezonden afleveringen van De Buitendienst blijven beschikbaar op schooltv.nl. Daarnaast kunnen scholen bij dit programma een compleet lespakket bestellen bestaande uit werkboekjes, handleiding en toetsen. Te bestellen via  schooltvwebshop.nl

Lees ook:Bijsluiters medicijnen speciaal voor kinderen ontwikkeld
Lees ook:Serie Het Klokhuis over Pesten
Lees ook:Het Klokhuis komt met serie over pesten
Lees ook:Medicijnen verstopt in een lolly
Lees ook:Site voor kinderen met astma (een betere uitleg is er niet!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>