Vechtscheiding gelijk aan kindermishandeling

Kinderen moeten bij een vechtscheiding een eigen belangenbehartiger meenemen naar de rechtszaal, zo stelt het CDA in mijn ogen volledig terecht. Ruziënde ouders vergeten bij een scheiding vaak het belang van hun kind. “Dat is heel erg slecht. Er moet iemand zijn die het belang van het kind in de gaten houdt”, zegt CDA-Kamerlid Keijzer in het NOS Radio 1 Journaal. De rechter moet deze belangenbehartiger – de bijzonder curator – aanwijzen. “Het kan iemand zijn die verstand heeft van opvoeden, of een advocaat of misschien ook een psycholoog.” Nu heeft een kind onder de 12 jaar niets te zeggen in de rechtszaal en kunnen oudere kinderen wel hun mening voor de rechter geven.Uit cijfers blijkt dat het aantal vechtscheidingen toeneemt. In 20 procent van de 70.000 scheidingen hebben de ouders zulke hoogoplopende ruzies en conflicten dat er geen onderling overleg meer mogelijk is. Het CDA noemt een vechtscheiding een vorm van kindermishandeling, ook omdat kinderen er diepe emotionele en psychische schade door oplopen.  Keijzer wil ook dat een scheiding met kinderen in handen komt van één rechter. “Zo’n rechter heeft dan het overzicht en weet wat er bijvoorbeeld eerder in het gezin is gebeurd.”

Lees ook:Een derde kids ervaart scheiding ouders als vechtscheiding
Lees ook:Voorkom een vechtscheiding…voor de kinderen!
Lees ook:Voorkom een vechtscheiding voor DE KINDEREN!
Lees ook:Voorkom een vechtscheiding, voor jezelf en de kinderen!
Lees ook:50% ouders betaalt geen alimentatie; hoe triest is dat?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>