Doodgeboren kinderen moeten ook een plek in geboorteregister krijgen

Ja, ja, JA! Hier ben ik het ontzettend mee eens: Als hun dochtertje Raven na de geboorte één keertje haar ogen had opengedaan, hadden Petra en Terence Polak haar geboorte kunnen aangeven bij de gemeente. Maar het kindje werd doodgeboren en heeft dus nooit bestaan, volgens de wet. Daar leggen haar ouders zich niet bij neer. Terecht! Het slaat nergens op en het is voor de ouders zo belangrijk: waarom niet? Lees het gehele verhaal hier.

Lees ook:Beha’s voor kinderen van twee jaar
Lees ook:In een psychose omdat je geen meisje maar een jongetje krijgt (of andersom)
Lees ook:Prematuurtje van 380 gram vierde deze kerst thuis!
Lees ook:Froukje de Both hoofdredactrice nieuwe Kinderen
Lees ook:Zakdoekje leggen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>