Winnaars ontwerpwedstrijd Het Klokhuis exposeren tijdens Dutch Design Week 2015

De vijf getalenteerde jonge designers die de wedstrijd ‘Het Klokhuis zoekt ontwerpers’ hebben gewonnen, tonen hun ontwerpen in de expositie ‘Iedereen aan tafel’ tijdens de Dutch Design Week 2015 in Eindhoven. Onder begeleiding van professionele ontwerpers zijn hun ideeën uitgevoerd tot prototypes, die van 17 t/m 25 oktober te zien zijn in het  stadhuis van Eindhoven. De expositie wordt officieel geopend op woensdag 14 oktober door Designwethouder van Eindhoven Mary-Ann Schreurs en ontwerper Dirk Vander Kooij.Rijke verzameling aan verrassende ontwerpen
In januari van dit jaar selecteerde een jury van bekende ontwerpers de 5 winnaars uit ruim 1100 ingezonden ontwerpen. In deze wedstrijd werden Klokhuis-kijkers uitgedaagd om onder het thema ‘Iedereen aan tafel’ onderdelen voor een dinersetting te ontwerpen in de categorieën bestek, tafel, stoel, bord en lamp. Belangrijk onderdeel van de opdracht was om het begrip social design in het ontwerp op te nemen. Het resultaat: vijf interessante ontwerpen die allemaal op hun eigen manier de wereld beter maken.

Op donderdag 15 en vrijdag 16 oktober zendt Het Klokhuis twee afleveringen uit over het maakproces van de ontwerpen en de opening van de expositie. Benieuwd naar de ontwerpen? In de bijlage een overzicht van de winnaars en een samenvatting van de juryrapporten. Ga naar http://hetklokhuiszoektontwerpers.hetklokhuis.nl/ om te zien hoe de prototypes worden gemaakt.

Het project ‘Het Klokhuis Zoekt Ontwerpers’ is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting De Ontdekfabriek, Dutch Design Week en Design Academy Eindhoven en mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Gemeente Eindhoven, Het Prins Bernhard Cultuurfonds & het door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde Ahrend Fonds, Stichting DOEN en het VSBfonds.

Lees ook:Nijntje krijgt nieuwe kleren!
Lees ook:Kindertentoonstelling Graphic Design Museum
Lees ook:Design-het-zelf voor kleine kinderdesigners in de dop
Lees ook:Sesamstraat in Madurodam: een leerzame mini-expositie
Lees ook:Recordoplage kinderboekenweekgeschenk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>