BARON 1898 Een verhaal over hoogmoed, hebzucht en liefde

Vanmiddag lanceerde meesterverteller Jacques Vriens in de Efteling zijn nieuwste boek: Baron 1898. De Efteling vroeg Jacques het avontuurlijke verhaal achter de gelijknamige attractie in het attractiepark te schrijven. Resultaat is een stoer, spannend en avontuurlijk verhaal voor de jonge tiener. Directeur Imagineering bij de Efteling, Olaf Vugts, overhandigde het eerste exemplaar van Baron 1898 aan Vriens. In aanwezigheid van groep 7/8 van basisschool De Kleine Kapitein uit Bakel (de school door Jacques opgericht en waarvan hij directeur was) en een aantal boekrecensenten las Jacques vervolgens voor uit deze coproductie tussen hem en de Efteling. Dit alles vond plaats in het decor van de gelijknamige attractie; dive coaster Baron 1898.

Het verhaal
Avonturier Gustave logeert in een Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken. Op een dag helpt Jochem Gustave de gevaarlijke Zompige Heide oversteken, een gebied beheerst door de mythische Witte Wieven. Wanneer Gustave bij een grot komt, waarschuwen deze wezens hem om niets mee te nemen. De hebzuchtige Gustave steekt toch een klompje goud in zijn zak. Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed, koopt het grondgebied en bouwt een goudmijn. Jochem en Doortje raken erbij betrokken, waardoor hun hechte vriendschap op het spel komt te staan. De baron heeft mijnwerkers nodig en belooft de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat durft, komt lijkbleek naar boven… Wat is er gaande in de duistere dieptes van Baron 1898?

Baron 1898 is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Efteling en vanaf morgen in de (online) boekhandel.

AUTEUR: JACQUES VRIENS
AANTAL PAGINA’S: 208
UITVOERING: GEBONDEN
ISBN: 978 90 00 34470 3
PRIJS: €14,99
ISBN E-BOOK: 978 90 00 34471 0
PRIJS E-BOOK: € 9,99
GENRE: FICTIE 10 – 12 JAAR
IMPRINT: VAN HOLKEMA & WARENDORF

Lees ook:Doen deze zomer: naar de Efteling voor De Baron, de nieuwste achtbaan!
Lees ook:Groot Kinderdictee geschreven door Jacques Vriens
Lees ook:Ook mét baby is Efteling leuk, door Baby Switch-service
Lees ook:Lezen over kerst: O, Dennenboom van Jacques Vriens
Lees ook:Difrax en de Efteling introduceren Jokie fopspenen collectie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>