Alle peuters twee dagdelen naar de kinderopvang!

Goed nieuws! Alle peuters twee dagdelen naar de kinderopvang, of de ouders nu werken of niet! Dat is echt een topidee en daar gaan heel veel kinderen en ouders van profiteren. Het kabinet trekt namelijk 60 miljoen euro uit voor kinderopvang, meldt RTL Nieuws. Het uitgangspunt is dat kinderopvang, ook al is het maar een paar uurtjes per week, bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. Veel kleintjes gaan al naar de peuterspeelzaal, maar enkele tienduizenden nog niet.

De ouders van deze kinderen vallen tussen wal en schip. Ze hebben namelijk geen recht op kinderopvangtoeslag, omdat er bijvoorbeeld maar een van de twee werkt. De opvang voor deze groep was dus erg duur.

Het geld gaat naar de gemeenten die hiermee straks aan alle ouders kinderopvang kunnen aanbieden. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken maakt dit op Prinsjesdag bekend in zijn begroting voor volgend jaar.

Lees ook:Gastouders moeten gemeenten onnodig veel geld betalen
Lees ook:Kinderopvang vanaf 2011 niet te betalen
Lees ook:Eigen bijdrage peuterspeelzalen met tientallen euro’s omhoog
Lees ook:Kinderopvang voor steeds meer ouders te duur
Lees ook:Het gaat slecht in de kinderopvang…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>