Einde aan tijdperk ‘lekkende ijsjes’?

Ook z’n hekel aan plakkerige kindervingertjes? Daar komt verandering in, tenminste, als ze ijs eten! Want wetenschappers hebben een manier gevonden om ijs te maken dat heel langzaam smelt, zo meldt The Telegraph op basis van onderzoek van de universiteit van Edinburgh.De natuurlijke proteïne BslA wordt gebruikt om ijs te maken dat langer bevroren blijft bij warme temperaturen. De proteïne helpt bij het binden van lucht, vet en water, wat noodzakelijk is voor het maken van ijs.  

Volgens de Schotse wetenschappers wordt ook het vormen van waterkristallen voorkomen, waardoor het ijs zacht en romig blijft. BslA zou er bovendien voor zorgen dat het ijs minder vet en calorierijk is.

De proteïne komt nu voor in het Japanse ontbijtgerecht natto, dat gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen. De wetenschappers verwachten dat het langzaam smeltende ijs over drie tot vijf jaar in winkels te koop is.

Lees ook:Baby’s zwaarder door voeding uit fles
Lees ook:Flesvoeding veroorzaakt obesitas op latere leeftijd
Lees ook:Einde tijdperk gaatjes in tanden en kiezen
Lees ook:Bescherm je kind vooral niet teveel!
Lees ook:Je baby huilt omdat hij wil voorkomen dat ie een broertje of zusje krijgt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>