Adobe lanceert een interactief kinderverhaal om creativiteit van kinderen te stimuleren

Adobe en UM Studios lanceren vandaag gezamenlijk een bijzonder creatief initiatief: My Creative Tale. De belangrijkste doelstellingen van het initiatief zijn het stimuleren van creativiteit bij kinderen en creatieve professionals kennis laten maken met de nieuwste mogelijkheden binnen Adobe Creative Cloud. Kinderboekenschrijfster Chariva heeft speciaal voor My Creative Tale het verhaal Fox & Blowfish en de Regenboograce geschreven. Creatieven worden uitgenodigd om bij ieder van de vijf hoofdstukken illustraties te maken via www.mycreativetale.com, geïnspireerd door de basistekeningen van kinderen (eigen kind, neefje, buurmeisje of al beschikbaar gestelde kindertekeningen). Als ware art directors zijn de kinderen de ‘baas’ in het creatieve proces en bepalen zij de briefing en invalshoek.

Op de My Creative Tale-website verschijnt iedere twee weken een nieuwe tekenopdracht – behorend bij één van de vijf hoofdstukken van het verhaal – waar kinderen en creatieve professionals hun creativiteit en tekentalent op kunnen loslaten. De eerste opdracht is bij de lancering van de website vrijgegeven, de laatste tekenopdracht komt op 26 oktober online. De My Creative Tale website kan vervolgens nog tot 31 december worden gebruikt. De beste inzending per hoofdstuk wordt door Adobe en UM Studios beloond met een grote tekendoos, een Adobe Creative Cloud lidmaatschap en aan het einde van de campagne een fysieke druk van het eigen boek.

“Creativiteit speelt een steeds kleinere rol in het leven van kinderen. Op school worden kinderen voornamelijk afgerekend op kennis. Creatieve opdrachten zijn vaak vastomlijnd en geven het kind weinig ruimte voor eigen interpretatie om tot verrassende en eigen oplossingen te komen. Kennis en creativiteit zouden juist hand in hand moeten gaan. Met My Creative Tale prikkelen we de creativiteit van kinderen en geven we hun waanzinnige fantasie de ruimte. In deze campagne zijn zíj de art director en de baas”, zegt Marnix Tellings, Creative Director van UM Studios.

In het verhaal komt een bijzondere vriendschap tussen twee dieren tot stand. Als Fox (kennis) en Blowfish (creativiteit) samenwerken krijgt het avontuur een onverwachte wending. Het verhaal bestaat uit vijf interactieve hoofdstukjes die elk eindigen met een tekenopdracht. Het kind bedenkt de illustratie en ‘brieft’ met de kindertekening de creatieve professional. Deze werkt het kinderconcept vervolgens uit met behulp van Adobe Creative Cloud software in illustratie of animatie. Alles kan, alles mag. De creaties van kind en professional worden zo onderdeel van hun ‘eigen’ verhaal. En elke keer als het verhaal wordt gelezen zullen ook de illustraties van andere creatieven te zien zijn. Zo blijft My Creative Tale een dynamische en inspirerend verhaal.

Om creatieven te inspireren en enthousiasmeren om samen met hun eigen kind, nichtje/neefje of buurjongen/buurmeisje illustraties te gaan maken voor het boek, hebben Adobe en UM Studios alvast vijf aansprekende illustratoren en hun kinderen gevraagd om hun kijk op het verhaal te visualiseren;  Lucky Dubz, Bardo Hogendoorn, Dannes Wegman, Zender, Freek van Haagen en Kingcoma hebben de handschoen opgepakt: https://youtu.be/et8YF32iOZI.

“Bij Adobe zit het experimenteren en inspireren evenals het stimuleren van creativiteit verweven in het hart van de organisatie. Wat ons betreft kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Creativiteit neemt een steeds belangrijkere plaats in binnen tal van industrieën en disciplines. Met deze campagne proberen we de ontwikkeling van creatief talent op een speelse en leuke manier te stimuleren. Wat is er nu leuker dan met je eigen kind, of omgekeerd met je eigen moeder of vader iets moois te creëren”, zegt Alexander Meyers, marketing manager bij Adobe Nederland. “Het vormt voor ons bovendien een mooie kans om creatieven te inspireren uit een onverwachte hoek en kennis te laten maken met de nieuwste tools binnen Adobe Creative Cloud. Denk hierbij aan onze mobile apps zoals Adobe Shape, Illustrator Draw en Photoshop Sketch. Allemaal tools die van pas zullen komen bij het creatieve proces van My Creative Tale.”

Lees ook:Kinderen tonen hun talent op het gebied van tekenen, script schrijven en video
Lees ook:Tekenaars en filmmakers door Cartoon Network uitgedaagd…
Lees ook:Het nieuwe lezen: Hero en de Draak!
Lees ook:Nieuwe iPad app Kids Calendar brengt kinderen overzicht
Lees ook:Leuke Evian reclame met skatende baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>