Breng het schoolzwemmen weer terug

Schoolzwemmen moet zo snel mogelijk terugkomen om te voorkomen dat er nog meer kinderen verdrinken, zo waarschuwt de Reddingsbrigade. “Als we de zwemcultuur in Nederland blijven afbreken, krijgen we Poolse toestanden waar jaarlijks honderden mensen verdrinken”, waarschuwt Raymond van Mourik, directeur van Reddingsbrigade Nederland, woensdag in De Telegraaf. Nou, volgens mij hebben nog steeds veruit de allermeeste kinderen zwemles hier, dus dat vergelijk vind ik wel wat apart.De oproep van de Reddingsbrigade komt nadat zondag een veertienjarige jongen uit Utrecht was verdronken in de Maarsseveense Plassen. Ook de Omar al Farouq-moskee in Utrecht, waar de verdronken jongen leerling was, gaat ouders vrijdag wijzen op het belang van zwemles. Volgens het moskeebestuur denken veel Marokkaanse ouders dat zwemles niet belangrijk is, omdat het geen verplicht schoolvak is. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil niet dat schoolzwemmen weer verplicht wordt. Ze wijst erop dat eerder is afgesproken dat schoolzwemmen een verantwoordelijkheid is van gemeenten, scholen en ouders.

Schippers is het wel met Van MourikĀ  eens dat zwemles ontzettend belangrijk is. Ouders en kinderen moeten na diploma A niet stoppen. ”Geef je kind nog echt even die paar extra zwemlessen zodat ze B en C ook halen. Want daar zit de crux. A wordt gedaan, nou B en C nog.”

Lees ook:Alarm: A-diploma is niet voldoende om goed te kunnen zwemmen
Lees ook:Kind van nu kan niet zo goed zwemmen…
Lees ook:Schoolzwemmen: binnenkort ‘verleden tijd’, zo lijkt wel
Lees ook:‘Zwemles zou weer verplicht moeten zijn!’
Lees ook:Ouders; let op je kinderen op het strand!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>