Eerste eiceldonatiebaby geboren!

De eerste vrouw die een eiceldonatie heeft gehad via de eicelbank in Leiderdorp, is bevallen van een gezonde dochter. Hoera! Het bericht is naar buiten gebracht door Medisch Centrum Kinderwens (MCK) in Leiderdorp maandag laten weten. Moeder en dochter maken het goed. Nog een aantal vrouwen zijn inmiddels zwanger, maar het centrum maakt niet bekend hoeveel. Begin vorig jaar begon het MCK als eerste met de uitgifte van eicellen uit zijn eicelbank. Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het UMC in Utrecht doen dat tegenwoordig ook.

Voorheen moesten mensen die een eiceldonor nodig hadden en niemand in hun omgeving hadden die kon of wilde doneren, uitwijken naar het buitenland. Dat is een kostbare procedure en de donoren zijn anoniem. In Nederland is het verboden om anoniem sperma en eicellen te doneren. Een behandeling kost in Leiderdorp 2400 euro voor 4 eicellen.

Lees ook:Eiceldonoren gezocht: wie helpt andere vrouwen zwanger worden?
Lees ook:Digitaal Eczeem Centrum voor kinderen geopend
Lees ook:Waarschuwing betreffende moedermelk-donaties
Lees ook:Invriezen eicellen moet ook zonder medische noodzaak kunnen
Lees ook:Stressen tijdens je zwangerschap verlaagt het IQ van je kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>