Yes! Vijf dagen ouderschapsverlof voor alle papa’s!

Vaders krijgen vanaf 2017 langer betaald vrij na de bevalling. Het ouderschapsverlof gaat van twee naar vijf dagen, zo lees ik zojuist op Nu.nl.Eerder deze maand bood het tijdschrift Ouders van Nu veertigduizend handtekeningen aan aan minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). In de zogeheten papa-petitie wordt gepleit voor veruiming van het vaderschapsverlof. Het ruimere verlof voor de partner van de moeder kost 75 miljoen euro per jaar en wordt bekostigd uit extra miljoenen die de regeringspartijen VVD en PvdA in 2016 kunnen besteden. 

Voor 2016 gaat het om 250 miljoen euro per partij, de jaren erna hebben de partijen elk 375 miljoen per jaar extra te besteden. Van die bedragen gaat per partij telkens 30 miljoen euro af om militaire missies te bekostigen. Eerder werd al bekend dat er miljoenen extra zouden vrijkomen voor Defensie en zorg. Het extra geld voor Defensie (oplopend tot 375 miljoen euro) is een wens van de VVD. De PvdA wil graag meer geld voor betere zorg in de verpleeghuizen. Daarvoor wordt nu structureel 133 miljoen euro extra vrijgemaakt. Ook komt er voor iedere verpleeghuisbewoner 1.000 euro meer beschikbaar voor dagbesteding, waardoor het verzorgend personeel meer tijd aan de zorg voor ouderen kan besteden.

Lees ook:Regering blijft van kinderbijslag af!
Lees ook:Extra geld voor grote steden en vroegsignalering
Lees ook:Geld voor opvoedingsondersteuning
Lees ook:Meevaller van honderden miljoenen euro’s in kinderopvang
Lees ook:Verloskundigen in slechte wijken krijgen extra geld voor beveiliging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>