Liever een dochter dan een zoon? Dan skip je je ontbijt!

Heb je al een zoon (of misschien wel drie) en wil je dolgraag een dochter, dan doe je er verstandig aan je ontbijt over te slaan. Want vrouwen die vaak het ontbijt overslaan, krijgen minder vaak een jongetje dan vrouwens die wel regelmatig ontbijten. Een lager gehalte aan glucose in het bloed zou de oorzaak zijn van een kleinere kans op een jongetje, ontdekten onderzoekers van de Northwestern University of Illinois.  Gemiddeld heeft een zwangere vrouw zo’n 51 procent kans op een jongetje. Vrouwen die het ontbijt overslaan blijken echter slechts 45 procent kans te hebben op het krijgen van een jongetje. Deze conclusie trekken de onderzoekers, die gegevens van 700.000 Amerikaanse vrouwen analyseerden.
Het lage glucosegehalte in het bloed beïnvloedt mannelijke foetussen meer dan vrouwelijke foetussen. In eerdere onderzoeken werd al ontdekt dat in tijden van rampen zoals aardbevingen, overstromingen en oorlog ook minder jongens dan meisjes worden geboren. De onderzoekers denken dat het missen van maaltijden dezelfde soort stress veroorzaakt bij zwangere vrouwen.

Lees ook:Van veel eten tijdens je zwangerschap krijg je…een jongen
Lees ook:Dochterwens? Sla je ontbijt over!
Lees ook:80% meer kans op miskraam door eten uit blik
Lees ook:Kijk eens wat er met een ongeboren kind gebeurt als je rookt!
Lees ook:Kijk uit met de zon als je zwanger bent: je baby kan er allergisch door raken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Liever een dochter dan een zoon? Dan skip je je ontbijt!

  1. Toontje

    Misschien dat het niet ontbijten van een vrouw mede zal bepalen wat het geslacht zal worden ligt het maar volgens vele Britse wetenschappelijke onderzoeken ligt het echt hoofdzakelijk aan de man of het kind van vrouwelijk of mannelijk zal zijn. Feit blijft dat in tijden van rampen zoals aardbevingen, overstromingen en oorlog ook minder jongens dan meisjes worden geboren waarvan de onderzoekers enkel denken dat het missen van maaltijden dezelfde soort stress veroorzaakt bij zwangere vrouwen maar voor de mannen geldt dit uiteraard ook. Plotseling minder voedsel, plotseling heel andere voedsel heeft voor de man natuurlijk ook invloed op de kwaliteit van zijn sperma en welke chromosonen e.d. hij doorgeeft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>