Kijk alvast naar de clip van de nieuwste Kinderen voor Kinderen!

Op 18 september verschijnt het nieuwe album van VARA’s Kinderen voor Kinderen. Onder de titel ‘Raar maar waar’ levert muziekproducer Tjeerd Oosterhuis, samen met een team van enthousiaste muziek/tekstschrijvers en natuurlijk het Kinderen voor Kinderen Koor onder leiding van koordirigent Jorge Verkroost weer een sprankelend album met 12 nieuwe, eigentijdse kinderliedjes af. ‘Raar maar waar’ wordt voorafgegaan door de gelijknamige single met bijbehorende videoclip waarvan de choreografie weer in handen was van Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Kijk hier alvast naar de clip met een speciale rol voor een dansende astronaut André Kuipers!
De afgelopen maanden is onder leiding van producer Tjeerd Oosterhuis hard gewerkt om ook dit nieuwe album weer te vullen met leuke, vrolijke en vooral verrassende liedjes.  “Het is belangrijk om te blijven vernieuwen”, zegt Tjeerd. “Op de vorige singles hebben we veelal de pop/dance kant belicht, nu gaat de sound meer richting pop/soul/funk”.  Zo is het door Tjeerd zelf samen met  kinderboekenschrijver en Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten geschreven titelnummer ‘Raar maar waar’ een lekker funky disco liedje geworden. “Als het ware een knipoog naar de tijd dat ook de ouders nog op de dansvloer stonden”. Verder schreef rapper Twan (The Opposites) de tekst voor het nummer ‘Geboren kampioen’ en tekende het duo Fluitsma & Van Tijn voor ‘Waarom moet ik gaan?’.

De CD-titel ‘Raar maar waar’ sluit net als voorgaande jaren aan bij het gelijknamige thema van de Kinderboekenweek (7 t/m 18 oktober) die dit jaar in het teken staat van natuur, wetenschap en techniek.

‘Raar maar waar’ is het 36ste album in de vertrouwde Kinderen voor Kinderen reeks die sinds 2012 succesvoller is dan ooit. Sinds het met platina bekroonde album ‘Hallo Wereld’ (2012), bereikte iedere editie de Top 10 van de nationale hitlijsten, werden de respectievelijke singles miljoenen keren bekeken op Youtube, verkochten de live shows keer op keer uit en groeide het Kinderen voor Kinderen merk uit tot het meest succesvolle kindermuziekproduct van Nederland.

‘Raar maar waar’ omvat naast een album, een single, een DVD en Live Concerten (2 en 3 oktober, Luxor Rotterdam) ook weer een TV serie. Vanaf zaterdag 29 augustus zendt de VARA als onderdeel van Zapp Live, de 6-delige serie ‘Kinderen voor Kinderen Raar maar waar’ uit.

Lees ook:In de wolken met nieuw K3 ‘Engeltjes’ album
Lees ook:K3 lanceert nieuwe single met oranje randje
Lees ook:Lekker op vakantie met Kinderen voor Kinderen
Lees ook:Dag van de alleenstaande ouder: 21 maart
Lees ook:K3 met Nederlandse Josje op nummer één!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>