D66 pleit voor verschoningsruimte baby’s in mannentoilet…

D66 Tilburg wil dat mannen hun baby niet meer hoeven te verschonen in de vrouwentoiletten, maar in een unisexruimte of bij de mannentoiletten. Een prachtig plan, alleen dan vind ik eerst dat de mannen hun toiletten wel eens iets hygiënischer mogen behandelen. Ik moet er niet aan denken dat mijn kindje daarin wordt verschoond! Volgens Sedi van Loon, raadslid van D’66 Tilburg, werkt het huidige systeem het eerlijk verdelen van de zorgtaken tussen mannen en vrouwen tegen. “We zouden graag zien dat partners gezamenlijk de zorg voor kinderen op zich nemen.” Daarvoor moeten ook de sanitaire voorzieningen aangepast worden vindt hij. De ruimtes moeten zo ingericht zijn dat mannen niet in de damestoiletten hun baby hoeven te verschonen. Daarnaast vraagt D66 om een speciale ‘kolfruimte’ voor vrouwen in de Spoorzone. Een plek waar zij op passende wijze en ongestoord borstvoeding aan hun baby kunnen geven.

Bron: BD

Lees ook:Baby’s maken vrouwen voorzichtiger
Lees ook:Baby’s maken vrouwen voorzichtiger…mannen niet!
Lees ook:Eerste kind zorgt voor behoefte aan…vreemdgaan
Lees ook:Speciale vliegtuigen waar kinderen zich fijn in voelen
Lees ook:Het wordt de vaders van nu niet makkelijk gemaakt…

1 Reacties // Reageer

One thought on “D66 pleit voor verschoningsruimte baby’s in mannentoilet…

  1. Toontje

    Kan deze Sedi van Loon, raadslid van D’66 Tilburg, zich niet veel beter zorgen maken over de vele asielzoekers die illegaal ons land maar blijven binnenkomen dan over een baby verschonen en over een speciale ‘kolfruimte’ voor vrouwen-baby’s? Ieder weet zich Afrika nog wel te herinneren tijdens de periode van de apartheid, wil deze 25 jarige vrouw ook hier de apartheid invoeren met haar ingediende plan? Als deze vrouw Sedi van Loon, voor de belangen van vrouwen hoog in haar vaandel heeft staan kan veel en veel beter het taboe van borstvoeding geven en/of afkofven in het openbaar doorbreken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>